Filters tonen

Buitenlandse kaas

60 resultaten

|
Sorteer op:

Buitenlandse kaas

Nederland staat bekend als echt Kaasland. Toch zijn er heel veel Kaas-hoogstandjes buiten Nederland die een absolute toon zetten op een kaasplank, in een gerecht of op een cracker. Van populair tot uniek: wij zijn van alle (kaas)markten thuis.

Franse kazen

De roombrie – ofwel camembert – is een populaire kaas uit Frankrijk, maar er zijn ook andere mooie kazen uit Frankrijk. Om in de camembert-sferen te blijven, introduceren wij de Camembert Calvados – een heerlijke camembert van rauwe koemelk – en de Chevre Florette – een milde maar zeer smaakvolle geitenbrie. Ook de Brie de Meaux is een traditionele variant op de welbekende roombrie door haar pittige & robuuste smaak.

Ook historische highlights zoals de Munster, Comté of Époisses Berthaut Coupe kun je bij ons vinden. Deze eeuwenoude kaasjes blijven door hun verfijnde smaak ook een genot in de 21e eeuw.

Klassieke blauwaderkazen zoals Bleu d’Auvergne of Roquefort Papillon of Saint Agur bewijzen keer op keer dat “The stinkier the cheese, the better the taste” inderdaad klopt. De Roche Baron doet er nog een tikkeltje bovenop door een laagje eetbare as. Kortom: stuk voor stuk unieke kaasjes van de bovenste (kaas)plank. Dit laagje as kun je ook vinden in het bekende Morbier-kaasje.

Aan de andere kant vind je natuurlijk de mildere varianten. De kazen Fromage des Chaumés en de Marcaire hebben een heerlijk romige smaak. Voor een notenliefhebber is de St. Julien Nootmix perfect: heerlijke romige kaas die perfect samengaat met een lekkere notenmelange.

Belgische kazen

Onze Zuiderburen zijn ook nog niet eens zo gek als het om kazen gaat. Vooral de geitenkaas Chevre Buche biedt heerlijke varianten: gerijpt, vers en honing. Voor iemand die van een randje houdt is de Merlijn Chevre een fantastische aanvulling op het kaasplankje.
Ook weten ze heerlijke koemelk kaasjes te maken. Het trappistenkaasje Chimay Poteaupré, dat in de abdij van Scourmont wordt gemaakt, smaakt heerlijk met een Belgisch trappistenbiertje. Brugse Blomme is een Vlaamse, romige kaas die heerlijk is op een stokbroodje of als laagje over gegrilde oesters. Voor Belgisch op een bammetje ben je bij de abdijkaas St. Bernardus aan het juiste adres.

Italiaanse kazen

Italië staat bekend om haar verfijnde modesmaak, maar ook van  kazen hebben ze wél kaas gegeten. Wie pasta zegt, zegt vaak Parmezaans. Onze robuuste & pittige Parmigiano Reggiano is de Parmezaan zoals de Parmezaan hoort te zijn. Heerlijk in de pasta, maar ook bij een fles krachtige wijn, net zoals de in zeewater gewassen Pecorino Romano.
Ook kunnen de Italianen heerlijke salades bouwen met hun mozzarella – of nog romiger met de burrata. Pittige salade-fans kunnen met een Gorgonzola Piccante zeker thuiskomen.

Voor een smeltkaas is de Taleggio fantastisch. Of deze zachte kaas nu Monte Mas of Tartufo is: dit zijn de heerlijkste smeltkaasjes.

Wil je nou iets echt unieks? Probeer de BLU’61. Alleen al door het uiterlijk is deze kaas een blikvanger, maar deze blauwe kaas met gekonfijnte cranberries is door haar pittig/zoete-combinatie echt uniek.

En nog veel meer…

Natuurlijk zijn er nog veel andere kazen in de wereld. Kijk heerlijk rond en waan je als een echte wereldreiziger door de heerlijke catalogus met kazen die je verbazing te buiten gaat.