Filters tonen

Half-harde kaas

11 resultaten

|
Sorteer op:

Halfharde kazen vallen tussen zachte en harde varianten. Het zijn stevige kazen maar nog niet zo hard zoals echt harde kazen, waardoor de rijpingsproces een stukje korter is. Groot voordeel: deze kazen kun je gemakkelijk thuis laten bezorgen!

Stevige & Pittige half-harde kazen

Door het rijpingsproces is deze kaas vaak net wat pittiger en steviger. Zo heeft deze kaas een volle smaak. Het grote voordeel aan deze kaas is dat je het op veel verschillende manieren kan gebruiken. Zo kun je deze kazen verwerken in een gerecht of serveren op een kaasplankje.

Zoete half-harde kazen

Met stip op 1 staat dan wel de Bowland. Deze minder bekende, maar zeker niet minder lekkere kaas, is erg bijzonder door de combinatie van kaas, appel, kaneel en krenten. Door deze heerlijke combi van zoet en hartig kun je deze kaas erg goed serveren op een kaasplank met andere kazen om het net even een andere twist te geven.
Een bekendere halfharde kaas is dan wel de Emmentaler. De Zwitserse kaas staat bekend om haar grote gaten. Vroeger werd dit gezien als imperfectie, maar nu zijn deze grote ogen juist een boegbeeld voor de Zwitserse kaas.

Ziltige half-harde kazen

De Pecorino Moderno Tartufo is een schapenkaas waar zwarte truffel aan is toegevoegd. Doordat deze Pecorino op ambachtelijke wijze wordt bereid en gewassen in zeewater krijgt het de herkenbare ziltige smaak. Een andere ziltige kaas is de Morbier. Door het unieke proces waarbij de avondwrongel is verdeeld van de ochtendwrongel door een laagje as is dit al een blikvanger. Deze rijpt drie tot vier maanden en wordt drie keer per week gewassen in pekelwater. Erg lekker met een goed glaasje rode wijn.

Half-harde Abdijkaas

De St. Bernardus komt uit België. Deze halfharde kaas van koemelk is romig, vol en zacht. Deze kaas wordt op authentieke wijze in Vlaamse kloosters gemaakt. De St. Bernardus abdijkaas rijpt zes weken in vochtige kelders. Deze kaas gaat hand-in-hand met een lekker abdijbiertje maar is ook lekker op de boterham!