Filters tonen

Pinda's

13 resultaten

|
Sorteer op:

Alles met het “Kies & Mix” label zijn in de 3-voor-€5 aanbieding inbegrepen.
Ontdek hier het volledige Kies & Mix assortiment en combineer jouw favorieten voor een scherpe prijs.

De pinda’s groeien in tegenstelling tot andere noten, niet aan een boom maar in de grond. Ze worden daarom ook wel aardnoot of grondnoot genoemd. Ze behoren daardoor officieel niet tot de noten, maar tot de peulvruchten. De pinda’s hebben een nootachtige smaak en worden meestal eerst gebrand. Je kunt pinda’s uitstekend verwerken in diverse gerechten of door een salade. Maar ze zijn ook zeer geschikt als snack of om er zelf pindakaas van te maken.

Pinda’s gezond

Vaak wordt gedacht dat pinda’s ongezonder zijn dan andere noten omdat er zoveel vet in zit. Maar wat velen niet weten is dat meer dan de helft van deze vetten onverzadigd vetten zijn. Deze vetten heb je juist nodig en beschermen je tegen hart- en vaatziekten. Door de vele eiwitten zijn pinda’s juist populair onder sporters, omdat je spieren sneller herstellen en je sneller spiermassa kunt opbouwen. Pinda’s zijn een rijke bron van vitamine B1, B3 en foliumzuur. Dagelijks twee handjes pinda’s is al goed voor 50% van de aanbevolen hoeveelheid foliumzuur.

Pinda’s kopen

Bij ons op de webshop verkopen wij diverse soorten pinda’s. Gebrande pinda’s worden vaak tijdens de borrel of op feestjes gegeten. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon als tussendoortje nemen. Pinda’s kunnen ook gebruikt worden in bepaalde gerechten. Probeer het maar eens! Naast de naturel pinda’s verkopen wij ook verschillende soorten gekruide pinda’s. De meest populaire kruiden zijn: Provinciaalse kruiden, Paprika kruiden, Jakarta kruiden en Cream onion kruiden.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Benieuwd naar ons assortiment? Neem een kijkje op onze webshop of laat je adviseren bij jouw lokale Zuivelhoeve winkel. Zoek op jouw postcode voor de dichtstbijzijnde winkel.