Filters tonen

Vegan Kaas

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De Camemberti wheels of de Cashew Fondue van Mr. & Mrs. Watson? Beiden een samenkomst van smaak, ambacht en veel liefde voor goed eten zoals de populaire vegan Watson kaas.

Mr. & Mrs. Watson

Mr. & Mrs. Watson is op een missie om de wereld versteld te doen staan met wat de plantaardige keuken biedt. Het doel van Mr. & Mrs. Watson is om veganisme aan een Bourgondische lifestyle te verbinden en op deze manier mensen laten ervaren hoe bijzonder, leuk en lekker plantaardig eten kan zijn. In 2017 begon het bedrijf als restaurant in Amsterdam en is daarna uitgegroeid tot specialist in plantaardige kaasvervangers. Inmiddels is Mr. & Mrs. Watson een sterk vegan food-merk en wordt de Watson kaas zowel binnen als buiten Nederland aan horeca- en speciaalzaken geleverd. Mr. & Mrs. Watson staat vooral bekend om de cashew wheels, waarvan de Camemberti momenteel het populairst is. Er wordt veel tijd en ambacht geïnvesteerd in het maken van de plantaardige Watson kaas. De collectie van Mr. & Mrs. Watson kan ook veel nieuwsgierigheid met zich meebrengen. Om deze nieuwsgierigheid tegemoet te komen, krijg je een kijkje in het productieproces van de Camemberti en heb je na het lezen van dit artikel een goed beeld over hoe de cashew wheels tot stand komen en andere Watson kazen tot stand komen.

Natuurlijk Goed

De wheels van Mr. & Mrs. Watson zijn krachtig, doch delicaat en volledig natuurlijk. Mr. & Mrs. Watson hecht naast kwaliteit ook veel waarde aan de herkomst van de grondstoffen die gebruikt worden. Daarom werkt Mr. & Mrs. Watson met mensen die er precies zo over denken en wordt er gekozen voor cashewnoten die op een verantwoorde wijze worden verbouwd. Deze cashewnoten uit Vietnam en Zuid-Amerika zijn overigens ook het meest neutraal van smaak, wat weer essentieel is voor een goede plantaardige kaas.

Cashewnoten

Het hoofdingrediënt van de wheels van Mr. & Mrs. Watson is cashewnoot. Dankzij de neutrale smaak zijn cashewnoten perfect voor het ontwikkelen van plantaardige kaasvervangers. Hoewel je cashews misschien niet als eerste associeert met kaas, kan de neutraliteit juist gebruikt worden om smaken te buigen en ermee te experimenteren. Door de cashewnoten te weken in water, kunnen ze makkelijk bewerkt worden. Nadat de cashews geblend zijn, blijft er, dankzij het hoge vetgehalte, een romige pasta over die wordt gebruikt als basis voor de wheels.

Schimmelculturen

Fermentatie is een essentieel productieonderdeel voor zowel melkkazen als plantaardige kazen. Om een camembertkaas te maken, worden schimmelculturen toegevoegd die uiteindelijk zorgen voor een pittige, typische smaak en een witte vacht. De schimmels die op de Camemberti worden toegepast zijn dezelfde schimmels die gebruikt worden voor dierlijke camembertkazen. Wat betreft de fermentatie bewandelt Mr. & Mrs. Watson dus een soortgelijk pad als traditionele kaasboeren. Succesvolle fermentatie zorgt voor het ontstaan van smaak en karakter, waarvoor de neutrale smaak van cashews goed te pas komt.
Een romige, smaakvolle inhoud met een zachte, witte mantel krijg je uiteindelijk als resultaat, omgedoopt tot de Camemberti.