Filters tonen

Olijfolie

4 resultaten

|
Sorteer op:

Wat is olijfolie

Olijfolie komt uit het vruchtvlees en de pitten van de olijven. Zo bestaat het voor 70% uit onverzadigde vetzuren en heeft het een hoog gehalte aan vitamine E. Het maken van olijfolie begint met het persen van olijven, die vervolgens wel of niet verhit worden. Dit ligt aan de soort olijfolie die wordt gemaakt. Olijfolie wordt vaak geproduceerd in landen rondom de Middellandse Zee. Dit komt door het klimaat. Het is ideaal om olijfolie te gebruiken met koken.

Verschillende soorten olijfolie

Olijfolie is er in veel verschillende soorten. Door de jaren heen hebben we namelijk veel geëxperimenteerd. Zo hebben we bijvoorbeeld verschillende soorten zoals olijfolie met knoflook. Deze zijn overheerlijk en overal voor te gebruiken. Dit kan namelijk net wat extra smaak toevoegen als je met olijfolie kookt. Voor de knoflook liefhebbers is het ook echt een aanrader om een keer te variëren met olijfolie. Onze olijfolie met knoflook wordt gemaakt met olijven uit Foggia. Dat is: een Italiaanse stad. Doordat de geurige knoflooktenen worden mee geperst tijdens het maken van de olijfolie, komen alle smaken vrij. Daarom smaakt hij goed bij enorm veel gerechten.

Onze olijfolie met basilicum is speciaal voor ons gemaakt. Zo wordt namelijk de beste en verse basilicum uit Nederland geselecteerd om die vervolgens te gebruiken voor de olijfolie. Hierdoor ontstaat er een kruidige olijfolie met Nederlandse basilicum.

Naast deze twee soorten hebben we ook nog olijfolie Foggia. Dit komt uit Italië en is gemaakt van de Peranzana olijven. Deze groeien voornamelijk in het zuiden en maakt de olijfolie licht bitter. We hebben ook nog olijfolie Douro, die komt uit Portugal. Deze olijfolie heeft een pittige nasmaak, dat proef je niet vaak! Er zijn dus veel verschillende soorten olijfolie die je bij ons kan halen. Laat je vooral eens verrassen door ons assortiment.

Leuke tips met olijfolie

Olijfolie is haast niet meer weg te denken uit onze keuken. Alleen kan de olijfolie nog op zoveel andere manieren gebruikt worden. Je kunt olijfolie ook gebruiken als saladedressing. Naast de saladedressing is het ook echt aan te raden om olijfolie over gebakken vis te doen.

Een andere tip is om olijfolie met kruiden, zoals knoflook of basilicum, te gebruiken als brooddip. Dit heeft echt een toevoeging aan je brood! Italianen gebruiken ook heel vaak olijfolie op pizza. Dit geeft het gerecht net wat meer smaak. Onze olijfolie met basilicum is dan ook echt aan te raden bij pasta, risotto en pizza.