Filters tonen

Parmezaanse kaas

Enig resultaat

|
Sorteer op:

Parmigiano Reggiano

De naam Parmezaan mag alleen gebruikt worden voor de echte Italiaanse Parmigiano Reggiano. Parmezaanse kaas is afkomstig uit de Italiaanse regio Parma en mag slechts in vijf provincies geproduceerd worden. De melk die wordt gebruikt voor Parmezaanse kaas is afkomstig van koeien uit de regio. Deze koeien moeten gevoerd worden met gras en puur hooi. De rauwe melk van deze koeien wordt gebruikt om Parmezaanse kaas te maken. Parmezaanse kaas is heerlijke en pure kaas, bestaande uit enkel rauwe melk, zout en stremsel. Het toevoegen van additieven om de houdbaarheid of het uiterlijk van de kaas te verbeteren is ten strengste verboden. Door de puurheid van deze kaas komt de smaak echt tot zijn recht. Parmezaanse kaas rijpt minimaal een jaar, met uitschieters tot vier jaar. Elke kaas die de streek verlaat wordt streng gecontroleerd op kwaliteit. Zo gaan alleen de beste Parmezaanse kazen de handel in.

Parmezaanse kaas vs. Grana padano

Parmezaanse kaas, de Parmigiano Reggiano, wordt vaak verward met Grana Padano. Hoewel deze kazen veel op elkaar lijken, zijn er ook grote verschillen. Zo mag Parmezaanse kaas in slechts vijf provincies gemaakt worden, waar Grana Padano in 33 provincies gemaakt mag worden. Met een gemiddelde rijpingstijd van 15 maanden rijpt de Grana Padano ook korter dan Parmezaanse kaas, met een gemiddelde rijpingstijd van 24 maanden. Parmezaanse kaas is dus veel smaakvoller dan Grana Padano.

Toepassing

Parmezaanse kaas is zoet, fruitig en vol van smaak. De volle smaak van Parmezaanse kaas is niet onopgemerkt gebleven. Deze kaas wordt dan ook veel gebruikt in de keuken. De meest bekende toepassingen zijn wel vlokken Parmezaanse kaas op de carpaccio of geraspte Parmezaanse kaas over je pastagerecht. Maar wist je dat Parmezaanse kaas ook heerlijk is in ovenschotels of om zo uit het vuistje te eten?

Jouw lokale Zuivelhoeve

Wij helpen je graag om de passende kaas voor jou te vinden. Onze ondernemers beantwoorden graag al je vragen. Neem een kijkje in één van onze winkels of bestel gemakkelijk via onze webshop.