Filters tonen

Parmezaanse kaas

Enig resultaat

|
Sorteer op:

Parmezaanse kaas

Parmezaanse kaas is niet zo maar een kaas. De naam Parmezaan mag alleen gebruikt worden voor de echte Italiaanse Parmigiano Reggiano. Aan het productieproces hangen strenge voorwaarden. Parmigiano is afkomstig uit de regio Parma en mag slechts in vijf provincies geproduceerd worden. De melk die wordt gebruikt voor Parmezaanse kaas is afkomstig van koeien uit de regio. Deze koeien moeten gevoerd worden met gras en puur hooi. De rauwe melk van deze koeien wordt gebruikt om de kaas te maken.

Deze Italiaanse kaas is heerlijke en pure kaas, bestaande uit enkel rauwe melk, zout en stremsel. Het toevoegen van additieven om de houdbaarheid of het uiterlijk van de kaas te verbeteren is ten strengste verboden. Door de puurheid van deze kaas komt de smaak echt tot zijn recht. Parmezaanse kaas rijpt minimaal een jaar, met uitschieters tot vier jaar. Elke kaas die de streek verlaat wordt streng gecontroleerd op kwaliteit. Zo gaan alleen de beste kazen de handel in. Deze strenge voorwaarden maken de Parmezaanse kaas extra speciaal!

Koken met Parmezaanse kaas

De volle smaak van Parmezaanse kaas is niet onopgemerkt gebleven. Deze kaas wordt dan ook veel gebruikt in de keuken. De meest bekende toepassingen zijn wel vlokken Parmezaan op de carpaccio of in een geraspte vorm over je pastagerecht. Maar wist je dat de kaas ook heerlijk is in ovenschotels of om zo uit het vuistje te eten?

Alternatieven voor Parmezaanse kaas

De Parmigiano Reggiano, wordt vaak verward met Grana Padano. Hoewel deze kazen veel op elkaar lijken, zijn er ook grote verschillen. Zo mag Parmezaanse kaas in slechts vijf provincies gemaakt worden, waar Grana Padano in 33 provincies het geval is. Met een gemiddelde rijpingstijd van 15 maanden rijpt de Grana Padano ook korter dan de parmigiano reggiano , met een gemiddelde rijpingstijd van 24 maanden. Je kan dus wel stellen dat parmigiano een stuk smaakvoller is dan de Grana Padano.

Op zoek naar nog meer alternatieven of de beste adviezen op het gebied van kaas? Wij helpen je graag om de passende kaas voor jou te vinden. Onze ondernemers beantwoorden al je vragen met veel liefde en passie. Neem een kijkje in één van onze winkels of bestel gemakkelijk via onze webshop.