De Saint Agur is een Franse blauwaderkaas, in 1988 werd hij voor het eerst gemaakt in de Auvergne. De melk die voor de kaas wordt gebruikt is afkomstig van 300 boeren uit de regio. De koemelk wordt gepasteuriseerd waarna de kaas in een coating van parrafine rijpt, dit zorgt voor een heerlijke romige kaas. De kaas is heerlijk romig en pittig van smaak en smelt op je tong. Saint Agur is erg geschikt voor bij de borrel, maar ook lekker in combinatie met peer of noten.
"Er bleek fout in bezorgadres ( verkeerd overgenomen). Hierdoor pakketje niet bezorgd. Veels te laat nieuw pakket wel bezorgd met wat toegevoegd..( werd mij verteld, heb dit niet bij ontvanger nagevraagd.. vertrouw erop dat dit wel is gebeurd ná toezegging) Ik blijf het jammer vinden dat pakketje niet op juiste datum( voor Pasen) is bezorgd en dat de fout mij niet is gemeld.. nu moest ik er zelf achteraan nadat bleek dat ontvanger het niet gekregen had!! Vandaar negatieve aanbeveling"