Filters tonen

Metworst

Enig resultaat

|
Sorteer op:

De Metworst lijkt qua smaak veel op de snijworstsoort, alleen heeft de metworst een grovere structuur. De boerenmetworst is een oer-Hollands product, verschillende streken in Nederland heeft een eigen variant. Het woord ‘met’ is een ander woord voor snijafval, bestaande uit vlees en vet snippers. Hieruit werd de worst gevormd die uiteindelijk voor de boeren bedoeld was. De structuur van de boerenmetworst is grof omdat de boeren in hun doen en laten ook vrij ‘grof’ waren.

Metworst kopen

Wij verkopen in onze webshop diverse metworsten. Deze zijn te koop in diverse soorten en maten. Per winkel kan het worstassortiment verschillen. Vanzelfsprekend zijn wij ‘onmeunig’ trots op onze eigen beroemde Twentse Boer’n metworst met kruidnagel. Deze worden bij ons in de winkel gedroogd, dat bepaalt de mooie authentieke smaak van de worst. Wij bieden onze Twentse metworst aan in verschillende hardheid. De hardheid van de worst is afhankelijk van de droog periode, op deze manier kan iedereen zelf de worsten nog laten door drogen tot de smaak en structuur helemaal naar eigen wens is. Van een zachte metworst tot een harde metworst. Let op! Hang de metworsten bij voorkeur op in een droge plek, los van elkaar aan bijvoorbeeld aan een spijker of een rekje. Veel gebruikte plekken zijn in de keuken of kelder.

Metworst bewaren

Zoals we al eerder vermeldde, metworsten kan je helemaal zelf drogen. Dit doe je door ze aan een rek te hangen waar ze los kunnen hangen. Het drogen gaat verder vanzelf en je kan zelf kiezen wanneer je ze droog genoeg vind. Het bewaren doe je dan ook op dezelfde manier. Leg ze op een droge plek en je kan de metworsten voor een lange tijd bewaren omdat ze alleen maar verder drogen op deze manier. Ook na het aansnijden is dit mogelijk. Gebruik dan een stuk vershoudfolie over het aangesneden stuk worst en dan droogt de worst alleen maar verder in.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Benieuwd naar ons assortiment? Neem een kijkje op onze webshop of laat je adviseren bij jouw lokale Zuivelhoeve winkel. Zoek op jouw postcode voor de dichtstbijzijnde winkel.