Filters tonen

Olijven

6 resultaten

|
Sorteer op:

Olijven zijn de vruchten van de olijfboom. Deze olijfbomen groeien rond het Middellandse Zeegebied, waar het klimaat ideaal is voor deze bomen. Pas in het najaar zijn de olijven klaar om geoogst te worden. Het oogsten wordt nog voor een groot deel handmatig gedaan. Het is erg arbeidsintensief werk, waarbij hele families samenwerken om de olijven te oogsten. Een klein deel van de oogst wordt gebruikt voor tafelolijven, het grootste deel van de oogst wordt gebruikt voor het maken van olijfolie. Deze olijfolie vind je terug in de pure vorm, maar ook in diverse andere producten zoals shampoo, zeep en andere verzorgingsproducten.

Inmaken

Wanneer een olijf van de boom komt is hij oneetbaar bitter. Het duurt enkele maanden om een olijf ready-to-eat te maken. Daarvoor worden de olijven in een pekeloplossing gelegd. Dit zorgt ervoor dat de bittere smaak langzaam verdwijnt. Na het pekelbad worden de olijven goed afgespoeld, zodat de zoute smaak niet overheerst. Indien gewenst kunnen er nog kruiden, specerijen of een vulling aan de olijven worden toegevoegd en de olijven zijn klaar voor verkoop.

Soorten

Groene olijven, zwarte olijven, gevulde olijven, er bestaan zoveel verschillende soorten olijven. Allemaal met hun eigen uiterlijk en smaak. Groene olijven zijn olijven die vroeg geoogst worden. Groene olijven zijn nog wat onrijp, iets bitter van smaak en hebben een harde structuur. Zwarte olijven zijn dezelfde olijven als groene olijven, maar rijpen langer. Naarmate de olijf rijpt, wordt de kleur donkerder. Zwarte olijven zijn dan ook zachter en zoeter dan groene olijven. Naast groene en zwarte olijven kennen we ook Kalamata olijven. Kalamata olijven zijn Griekse olijven, herkenbaar aan de paarsachtige kleur en amandelvorm.

Kalamata olijven zijn zoeter en een stuk groter dan andere olijven en worden met de hand geplukt. Naast deze soorten olijven verkopen wij ook diverse soorten olijven met kruiden of andere toevoegingen. Zoals knoflook olijven, pesto olijven, olijven met feta, olijven met amandel, tomaat-basilicum olijven, chili olijven en nog veel meer. Neem een kijkje in één van onze winkels en laat je verrassen!

Gezond

Olijven zijn niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Olijven bevatten weinig koolhydraten en veel gezonde vetzuren. Ook zijn olijven rijk aan vitamine E, ijzer, koper, calcium en antioxidanten. Het regelmatig eten van olijven is goed voor hart en bloedvaten, bevordert de bloedsomloop, werkt ontstekingsremmend en is goed voor de hersengezondheid. Olijven zijn ook nog eens heel veelzijdig te gebruiken. Een lekker bakje pesto olijven bij de borrel, groene olijven in je salade of een pizza met stukjes zwarte olijven. Olijven zijn geschikt voor ieder moment.

Olijfolie

Naast verschillende soorten olijven hebben we bij Zuivelhoeve ook onze eigen Zh. olijfolie. Stuk voor stuk verrassend lekker en van de hoogste kwaliteit. Verkrijgbaar in drie verschillende smaken: naturel, basilicum en knoflook. Wij zijn fan en weten zeker dat wanneer je onze olijfolie hebt geproefd, je geen andere meer wilt.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Bij jouw lokale Zuivelhoeve bieden we een ruim assortiment aan olijven en olijfolie. Neem een kijkje in één van onze winkel of bestel gemakkelijk via onze webshop! Zoek op jouw postcode voor de dichtstbijzijnde winkel.