Filters tonen

Noord-Hollandse kaas

22 resultaten

|
Sorteer op:

De Noord-Hollandse kaas is een streekkaas uit Noord-Holland. Het is een beschermde kaas en wordt geproduceerd, verwerkt en bereidt in eigen streek. De Noord-Hollandse weiden zorgen voor rijke melk, omdat de poldergrond nauw in verbinding staat met de zee. De kaas heeft daardoor een extra volle en romige smaak, hoe ouder de kaas hoe zoeter en intenser de smaak. Wij bieden een volledige lijn aan Noord-Hollandse kazen aan van jong (4 weken gerijpt) tot aan een stevige borrelkaas (4 jaar oud).

Noord-Hollandse kaas kopen

Wij hebben een divers Noord-Hollands kaas assortiment, zodat er voor iedereen wat tussen zit. Wij hebben twee verschillende huislijnen bij Zuivelhoeve.

Subliem kaas

Kwaliteit staat boven alles. Onze koeien grazen zoveel mogelijk buiten en daardoor smaakt onze kaas nóg lekkerder. Van deze duurzame weidemelk, wordt onze kaas op traditionele kaas gemaakt in de groenste kaasmakerij ter wereld. Zo wordt de wrongel nog met de hand geroerd en krijgen de kazen de tijd om smaak en ‘smedigheid ‘te ontwikkelen.

B.O.B. Kaas

In het Noord-Hollandse Lutjewinkel wordt de beste melk verwerkt tot kaas met een ongekende kwaliteit. Van Jong tot Overjarig met de bijbehorende mooie typerende smaken. Al meer dan 100 jaar wordt de kaas in Lutjewinkel gemaakt. De kaas, met het rode zegel, kent als enige Noord-Hollandse kaas deze Beschermde Oorsprongs Benaming. Kaas waar je mee kan thuiskomen.

Waar kun je Noord-Hollandse kaas voor gebruiken?

Noord-Hollandse kaas is altijd lekker voor op de boterham of cracker. Je kunt onze jonge kazen ook ideaal gebruiken in gerechten of ovenschotels, maak vooral gebruik van het romige karakter van de jonge kaas. De Noord-Hollandse oude kaas is het meest geschikt voor tijdens de borrel in blokjes of in heerlijke fondue recepten.
Daar maak je je gasten blij mee.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Kom je onze Noord-Hollandse kazen liever eerst proeven in één van onze Zuivelhoeve winkels? Onze ondernemers helpen je heel graag met het geven van advies. Kijk hier voor jouw dichtstbijzijnde Zuivelhoeve.