Over ons

De oorsprong van Zuivelhoeve ligt in Twekkelo, een landelijke buurtgemeenschap nabij Hengelo. Het verhaal begint in 1981 met Diane Roerink die in de oude klompenschuur op het erf van haar ouders begon met het verkopen van ambachtelijke zuivelproducten. Deze producten werden door Gerjhan Roerink zelf gemaakt op de boerderij. Hierbij werd uitsluitend gebruik gemaakt van verse weidemelk van boeren uit de directe omgeving.

In 1981 begon Diane, samen met haar man Gerjhan, Zuivelhoeve. Beiden opgegroeid en gepassioneerd over de puurheid van het boerenleven. Maar op een gegeven moment kwam het idee dat hun dertig koeien wel eens de leveranciers van mooie zuivelproducten konden zijn. Het maken van verse producten, direct van boerderij om zo de melk te verwaarden en consumenten te verrassen met heerlijke boerenzuivel. De filosofie van toen is de basis van nu, de lekkerste producten direct van de bron.

Het eerste winkeltje was gevestigd in een oude klompenschuur op de boerderij van Diane haar ouders. Waar pure zuivel: karnemelk, melk, kwark, yoghurt werd verkocht voor in eerste instantie de noabers. Yoghurt in een emmertje met fruit direct van de boerderij. Dat was iets nieuws en lokale kranten pikten het op. Die aandacht zorgde meteen voor aanloop. De klanten zagen waar het product vandaan kwam: van een echt boerenbedrijf, waar ook Diane haar opoe meehielp. Hij ging elke dag klokslag twaalf naar huis voor de lunch, ook al stonden er klanten in de winkel, vooral dat vond men leuk. Het maakte de authenticiteit van Zuivelhoeve als boerderijwinkel voelbaar. De transparantie die Zuivelhoeve ook nu nog kenmerkt, was er meteen.

In Twekkelo werkten Gerjhan en Diane dag en nacht aan de groei van hun bedrijf. Gerjhan richtte zich op het ontwikkelen van lekkere ambachtelijke zuivelproducten terwijl Diane met veel liefde en passie deze verkocht in haar winkel. Kort nadat de eerste winkel was geopend, opende Diane ook haar tweede winkel in Enschede-Zuid. Inmiddels zijn er meer dan 85 winkels in heel Nederland en komen er nog meer bij.

In 2011 kwam oudste dochter Jacqueline in het familiebedrijf en in 2020 dochter Jorieke. Beiden dochters hebben de ambitie om het bedrijf samen voort te zetten. Maar dit was niet vanzelfsprekend vertelt Jacqueline. Zij heeft in Rotterdam bedrijfskunde gestudeerd en werkte bij een supermarktbedrijf, in een heel andere omgeving dan Zuivelhoeve. Op een dag realiseerde zij zich dat ze ideeën had over de ontwikkeling van Zuivelhoeve en van het een kwam het ander. Jacqueline: “Ik ben dankbaar voor de kans die ik gekregen heb.”

Broer Niels is elders werkzaam, maar ook voor hem staat de deur altijd open. Jorieke: “We hebben alle drie wat met food. Houden ervan nieuwe smaken te ontdekken, rond te kijken in supermarkten, trends te zien, natuurlijk ook in het buitenland. We zijn geïnspireerd geraakt door onze ouders en het familiebedrijf. Hoe het is om met je familie te werken? Ontzettend leuk! We delen dezelfde passie.”

Zuivelhoeve Winkels

Nu, bijna 40 jaar later, zijn wij vanuit deze boerderijwinkel uitgegroeid naar een franchise organisatie met meer dan 85 winkels verspreid door Nederland. In onze winkels bieden wij naast onze Noord-Hollandse kazen en de meest smaakvolle boerenkazen ook een ruim assortiment aan buitenlandse kazen. Net zoals kaas vers van het mes, worden onze noten in de winkel dagvers gebrand. Ook verkopen wij andere delicatessen zoals olijven, tapenades, verschillende worstsoorten en natuurlijk onze eigen Zuivelhoeve zuivel.
Wij geloven er in dat eten alleen lekker en gezond is als het met liefde en kunde is gemaakt, met een directe verbinding tot de bron. Eerlijk smaakt het lekkerst!

Zuivelhoeve Vers

Al vanaf het eerste begin in ’81 kozen we voor de ‘yoghurtcultuur’ zoals wij ‘m op de boerderij zelf het lekkerst vonden. Daar is nooit meer aan gesleuteld. Wij geloven nog altijd in diezelfde receptuur. En de rest van Nederland denkt er net zo over!
Yoghurt maken op grote schaal is voor ons nog altijd écht mensenwerk. Tuurlijk, in de fabriek zijn onze machines onmisbaar. Maar het zijn onze yoghurtmeesters die nauwgezet en continu de totstandkoming van onze yoghurt volgen én haar kwaliteit bewaken.

Goeie yoghurt, daar kun je een lepel in laten staan. Althans… als je het aan ons vraagt! Dat vraagt erom dat wij de tijd nemen. Om het natuurlijke proces z’n werk te laten doen. Daardoor is onze yoghurt – in smaak en structuur – lekker eigenzinnig. De yoghurt is dan ook minimaal 18 uur gerijpt. Dit geeft hem zijn volle, lekkere en echte smaak. Zuivelhoeve, gemaakt met de rust van de Zuivelhoeve.

Dessert meesters

Bij De Dessert Meesters wordt met veel liefde en passie de lekkerste desserts voor de retail gemaakt. Op basis van authentieke recepturen ontwikkelen wij op ambachtelijke wijze de lekkerste desserts. De allerbeste kwaliteit ingrediënten zorgen voor unieke smaakcombinaties. Zowel onder private label als fancy label worden de producten verkocht in 26 landen in Europa. De oorsprong van het bedrijf ligt in 1925 bij een Hengelose ijssalon, een bevlogen familiebedrijf waar kwaliteit en smaak hoog in het vaandel staan. De familie heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor haar producten wat zich vertaalt in een gedrevenheid die nog altijd deel uitmaakt van het bedrijf. Sinds 2014 maakt De Dessert Meesters deel uit van de Roerink Food Family.

De Dessert Meesters is altijd op zoek naar het beste en het lekkerste. Onze producten onderscheiden zich op smaak, kwaliteit en unieke wijze van presenteren. Hiermee stellen wij onze klanten in staat om te excelleren in de categorie.

Roerink Food Family

Roerink Food Family is een hecht familiebedrijf met lange historie waartoe drie organisaties behoren. Toch blijft de factor familiebedrijf een rol spelen. Diane: “Ik ken iedereen en iedereen kent ons. We zijn één familie.”

Alle bedrijven werken met één en dezelfde passie, namelijk het maken of verkopen van de allerlekkerste zuivelproducten. Elk bedrijf heeft een eigen specialiteit, variërend van een echte Boer’n Yoghurt®, unieke specialiteiten zoals kaas, tot desserts gemaakt van verse melk. Elk product heeft een eigen onderscheidende positionering. Allen uniek, maar bovenal ook lekker.

Tot op de dag van vandaag wordt de zuivel geproduceerd in de boerenomgeving in Twente. “What you see is what you get”, zegt Diane. “Transparantie kenmerkt de Zuivelhoeve.” Over één ding is ze minder transparant. “Onze yoghurt is zó stevig dat je hem met de vork kunt eten. Hoe we dat doen, is ons geheim. Wij hebben het productieproces in de loop der jaren natuurlijk wel gemoderniseerd. Ik ben trots op de kennis die is ontstaan. Ik vind het ontzettend mooi dat de tweede generatie nu werkzaam is in ons bedrijf. Het geeft mij vleugels en geeft het werk nog meer glans. Het is mooi om door te geven wat wij hebben opgebouwd.”