Filters tonen

Sinterklaas borrelhapje

41 resultaten

|
Sorteer op:

Sinterklaas borrelhapje

Wanneer we op vijf december de verjaardag van de goedheiligman vieren, weet natuurlijk iedereen wat er op tafel staat. Pepernoten, marsepein en alle andere bijbehorende soorten snoepgoed. Het zijn echte klassiekers die niet als sinterklaas borrelhapje mogen ontbreken. Toch is het op zo’n avond ook wel lekker om een keer af te wijken van de standaard en te gaan voor een hartig sinterklaas borrelhapje. Zo pak je naast cadeautjes ook nog eens uit met lekker en verrassend eten.

Lekker samen borrelen hoort er tijdens sinterklaasavond helemaal bij, met een goed sinterklaas borrelhapje zit je nooit fout. Het leuke aan sinterklaas borrelhapjes is dat er enorm veel combinaties mogelijk zijn. Combineer klassiekers zoals pepernoten en gevuld speculaas met wat lekkere hartige sinterklaas borrelhapjes en de sinterklaasavond kan niet meer stuk!

Variëren met sinterklaas borrelhapjes

Bij sinterklaas borrelhapjes denk je al snel aan heel veel zoetigheid, maar wist je dat heel veel mensen het tijdens sinterklaasavond ook erg lekker vinden om te gaan voor een hartig sinterklaas borrelhapje? Kies ervoor om te gaan voor the best of both words. Een goedgevulde plank vol met de lekkerste hartige, en zoete sinterklaas borrelhapjes. Lekker voor de afwisseling en zorgt er ook nog eens voor dat zowel de zoetekauwen als de liefhebbers van hartig iets te snoepen hebben.

Ons favoriete sinterklaas borrelhapje

Maar wat leg je dan op zo’n sinterklaas borrelplank? Sinterklaas borrelhapjes kan je zo bont maken als je zelf wil, ben je een liefhebber van een kruidig? Kies dan voor onze Italiaanse villa Rosso. Deze kruidenkaas is niet alleen mega lekker, maar ziet er ook nog eens prachtig uit. Leg er een fuet met tuinkruiden naast en vul het aan met een goede dip zoals een onze huisgemaakte eiersalade met bieslook. Wat je ook zou kunnen doen is gaan voor een borrelplank met wat neutralere smaken, zo balanseer je perfect met alle zoetigheid. Vul je plank dan met een lekkere Franse worst, een goede geitenkaas en een van onze vers gebrande notenmixen, deze zijn perfect als sinterklaas borrelhapje.

Recepten sinterklaas borrelhapje

Mocht je zin hebben om iets meer moeite te doen en even voor je sinterklaas borrelhapje in de keuken te staan dan hebben wij nog wel wat ideeën! Kies bijvoorbeeld je favoriete kaas uit en verwerk deze tot zelfgemaakte kaas bitterballen. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens perfect voor de vegetariërs onder ons. Heb je toch liever een sinterklaas borrelhapje met vlees? Maak dan een sinterklaas borrelhapje met warme geitenkaas en knapperige prosciutto di Parma. Nog meer inspiratie nodig? Neem dan een kijkje tussen alle heerlijke recepten en adviezen over het perfecte sinterklaas borrelhapje op onze website!