Filters tonen

Bier

2 resultaten

|
Sorteer op:

Zuivelhoeve bieren

Op zoek naar de perfecte dorstlesser voor bij onze borrelplanken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Sinds kort verkopen wij bij de Zuivelhoeve ons huismerk bier, ontworpen door onze eigen winkelier Daniël van Zuivelhoeve Veenendaal. Lekker volmondig blond bier in Belgische traditie gebrouwen. De bieren bevatten soepele fruittonen en een zacht bittere afdronk.

Bier voor bij de borrel

Bieren van allerlei soorten zijn uitstekend te combineren met zoutige snacks als noten en chips, maar de combinatie van bier en kaas is nog bij weinig mensen bekend. Zonde, vinden wij bij de Zuivelhoeve. Bier heeft namelijk een zeer complexe smaak, en gecombineerd met het verfrissende effect van carbonatie (ofwel toevoeging van koolzuur) die plaatsvindt bij het brouwen van bier, vormt het een uitstekende combinatie met de dichte en volle smaak van kaas.

Bovendien zorgt de toevoeging van hop in bieren ervoor dat bepaalde smaken van kaas sterker naar boven worden gebracht. Zo zorgt een bier met veel hop ervoor dat de zuurgraad van een scherpe cheddar wordt benadrukt en zijn biersoorten met hogere alcoholpercentages geweldig te combineren met oude en rijpere kazen, of bijvoorbeeld bij een kaasfondue.

Kaas is echter niet het enige borrelhapje dat (nog) niet vaak genoeg gecombineerd wordt met bier. Onze worsten zijn heerlijk in combinatie met bier. Zo past de frisheid van een Weizenbier goed bij een worst met zachte smaak en zorgt een oude droge worst ervoor dat de bitterheid van een zwaar biertje wordt onderdrukt.

Online bier bestellen

Wil je snel en gemakkelijk bier voor bij de borrel bestellen? Dat is mogelijk bij de Zuivelhoeve. Op dit moment produceren wij drie soorten bier:

  • Zwaar Blond (8,0%): Licht fruitig & kruidig van smaak;
  • Frisse Weizen (5.5%): Klassiek, elegant & toegankelijk;
  • Warme Dubbel (7,5%): Kruidig & rijk met een zacht karakter.

Je hebt als klant de mogelijkheid om de bieren apart te bestellen, of in combinatie met een borrelpakket.