Filters tonen

Witte korstkaas

7 resultaten

|
Sorteer op:

Witte korstkazen zijn zachte kazen. Doordat deze kazen worden een soort witschimmel, worden ze naarmate de tijd zachter van binnen en harder van buiten.

Brie

De brie is zonder twijfel de meest bekende witte korstkaas. Het is een klassieker op de borrelplank en er zijn weinig mensen die deze kaas liever laten staan. Onze Zuivelhoeve Roombrie is een brie zoals brie hoort te zijn: romig en zacht van smaak. De Brie de Meaux is dan weer een Boerenbrie uit Frankrijk. Deze brie wordt in de plaats Meaux gerijpt op echt stro. Deze brie wordt beschermd door een keurmerk, zodat je altijd weet dat je de hoogste kwaliteit mag verwachten.

Camembert

Vaak worden Brie & Camembert door elkaar gehaald. Het lijkt ook erg op elkaar, maar door de toevoeging van room is de brie iets romiger. Ook komt Brie uit het nu geheten “Ile-de-France” (vroeger Brie) en Camembert uit Normandië.
De traditionele camembert vind je terug bij onze Camembert Gaslonde. Een heerlijke camembert uit het echte Normandië die drie weken rijpt en daardoor haar romig pikante smaak ontwikkelt. Wil je toch iets met een twist? De Camembert Calvados uit Frankrijk wordt net als de Gaslonde 3 weken gerijpt, maar wordt daarna nog gewenteld in een mengsel van broodkruim en calvados – een soort appellikeur. Gevaarlijk lekker door haar volle, rijke & pikante smaak.

Crème de la crème

Bovenstaande kazen zijn bekend, maar er zijn nog veel meer andere bijzondere witte korstkazen die het proberen zeker waard zijn. Neem nu La Tur, een kaasje met een mix van geitenmelk, schapenmelk en koeienmelk. Doordat deze melk wordt gepasteuriseerd, gemengd en 10 dagen wordt gerijpt krijgt het een overheerlijke romige, milde smaak. Lekker op een stokbroodje! Ook de Le Délice de Bourgogne verdient een plekje op de kaasplank. De triple créme kaas is erg romig, zacht en lekker mild van smaak.