Filters tonen

Gorgonzola

4 resultaten

|
Sorteer op:

Gorgonzola

You love it or you hate it is in het geval van gorgonzola een zeer passende uitspraak. De een is namelijk een onwijze liefhebber, terwijl de ander er liever heel ver van weg blijft. Dit komt door de uitgesproken smaak van deze kaas. Deze Italiaanse blauwschimmelkaas wordt mede dankzij zijn uitgesproken smaak vaak gebruikt in de lekkerste recepten. Naast recepten is gorgonzola ook nog eens heerlijk voor bij op de kaasplank.

Wat is gorgonzola kaas?

Je hebt de naam gorgonzola vast al eens voorbij zien komen, maar wat is het nou eigenlijk precies? Gorgonzola kaas is een Italiaanse blauwschimmelkaas die wordt gemaakt met koemelk. Er lopen blauwe schimmeladers door de gorgonzola heen. Deze zijn niet alleen eetbaar, maar ook nog eens van grote invloed op de smaak van de kaas. De verantwoordelijke schimmel genaamd penicillium glaucum zorgt namelijk voor een lekker pittige en karakteristieke smaak.

Gebruiken van gorgonzola kaas

Zoals gezegd wordt gorgonzola vaak gebruikt in recepten. Dit komt omdat de kaas passend is bij diverse gerechten. Denk hierbij niet alleen aan de welbekende salade met gorgonzola en peer. Want een gorgonzola saus met room is namelijk ook heel erg lekker bij bijvoorbeeld verschillende soorten vlees, groenten en zelfs een romige pasta. Verder mag de kaas ook echt niet ontbreken bij een heerlijke vier kazen pizza. En ook op een tosti of cheeseburger is deze Italiaanse kaas de perfecte aanvulling.

Alternatieven voor Gorgonzola

Zoals eerder benoemd heeft gorgonzola een uitgesproken smaak waar je van moet houden. Daarom kan het handig zijn om ook wat kennis te hebben over goede alternatieven voor deze Italiaanse kaas. Ons advies is om dan te gaan voor de wat mildere gorgonzola dolce. Dit is de milde variant en heeft een zachte smaak, perfect voor mensen die de normale te heftig vinden!