Filters tonen

Gorgonzola

4 resultaten

|
Sorteer op:

Wat is gorgonzola?

Gorgonzola is een heerlijke milde en zachte blauwaderkaas. Gorgonzola wordt al eeuwenlang gemaakt in de Italiaanse regio Lombardije. De basis van gorgonzola is een mengsel van koude avondwrongel en warme ochtendwrongel. Hieraan wordt Penicillium Gorgonzola toegevoegd. Deze blauwschimmel zorgt voor de smaak van de kaas. De gorgonzola rijpt enkele weken en wordt daarna met naalden geprikt. Dit zorgt ervoor dat de blauwschimmels de kans krijgen om te groeien. Zo ontstaat het mooie blauwaderpatroon in de kaas. Er bestaan twee soorten gorgonzola: dolce en piccante.

Gorgonzola dolce

Gorgonzola dolce rijpt drie maanden, daardoor is hij zacht van structuur en heerlijk romig. Gorgonzola dolce is mild van smaak, daarom is gorgonzola dolce ook erg geschikt voor het gebruik in soepen en (pasta)sauzen. De gorgonzola dolce is een heerlijke aanvulling op je kaasplankje. Gorgonzola dolce is goed smeerbaar en wordt daarom ook veel gebruikt voor op broodjes.

Gorgonzola piccante

De gorgonzola piccante is de wat pittigere en hardere variant van gorgonzola. Gorgonzola piccante rijpt ongeveer zes maanden. De gorgonzola piccante is daardoor wat steviger en kruimelig van structuur en bevat meer blauwader dan de gorgonzola dolce. Daardoor is hij erg geschikt voor het gebruik in gerechten. Maak je salade of pastagerecht smaakvoller met wat verkruimelde gorgonzola piccante.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Ben je benieuwd geworden naar gorgonzola? Neem dan zeker een kijkje in onze webshop of bezoek één van onze winkels. Kijk voor alle informatie over jouw Zuivelhoeve op onze website.