Filters tonen

Studentenhaver

Enig resultaat

|
Sorteer op:

Zuivelhoeve staat bekend als de notenspecialist. In onze winkels branden wij dagelijks onze rauwe noten, wat zorgt voor een heerlijke geur én een heerlijk product. Studentenhaver is een van de meest bekende en meest gegeten notenmixen van Nederland. Studentenhaver is een mix van verschillende soorten noten en gedroogde vruchten: veelal cashewnoten, amandelen, hazelnoten, paranoten en rozijnen. Wij hebben een ruim assortiment aan diverse soorten noten en notenmixen.

Herkomst

Studentenhaver heeft zijn naam te danken aan de gezonde eigenschappen die de mix heeft. Eeuwen geleden namen rondreizende studenten zo geconcentreerd mogelijk voedsel mee op hun reizen. Studentenhaver is erg voedzaam, gemakkelijk mee te nemen en lang houdbaar en was dus het ideale voedingsmiddel voor deze studenten. Zo was de term ‘studentenhaver’ geboren. Tegenwoordig is studentenhaver ook bekend onder de naam elitehaver.

Is studentenhaver gezond?

Naast lekker is studentenhaver ook erg gezond. Noten zijn een bron van vitaminen, mineralen, antioxidanten, eiwitten, vezels en gezonde vetten. Dit brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee, zoals het voorkomen van ontstekingen, het beschermen tegen hart- en vaatziekten en het verlagen van cholesterol. Ook wordt de energie uit noten langzaam wordt vrijgegeven, dat zorgt voor een verzadigd gevoel. Een handje ongezouten noten per dag past in een gezond eetpatroon.

Noten bewaren

Noten zijn gevoelig voor schimmels. Daarom is het belangrijk om noten droog en in een goed afgesloten verpakking te bewaren. Noten blijven het beste bij een temperatuur van 10 tot 15 graden. De meeste noten zijn dan een jaar houdbaar.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Bij Zuivelhoeve hebben we een ruim assortiment aan noten. Ongebrand, gebrand, gezouten, gekruid of gezoet: er zit voor iedereen wel een lekkere noot bij. Onze noten worden vers gebrand, dat maakt ze nóg smaakvoller. Bezoek één van onze winkels of bestel gemakkelijk jouw favoriete noten via onze webshop.