Filters tonen

Kaasfondue

11 resultaten

|
Sorteer op:

Een grote pan vol met gesmolten kaas, dè droom van elke kaasliefhebber. Samen met vrienden, familie of gezellig met zijn tweeën tafelen en de lekkerste groentes door de kaas dippen. Alles smaakt nog lekkerder met kaas, of de kaasfondue bijgerechten nou spruiten of perzik zijn, geloof ons: je wil nooit meer anders.

Kaasfondue kaas

De echte klassieke variant is de Zwitserse kaasfondue, de basis bestaat uit Gruyère en Emmentaler. Maar ook Goudse- of boerenkaas smaakt gesmolten goed, het fijne aan kaasfondue is dat bijna elke kaas zich perfect leent voor kaasfondue. Alleen lang gerijpte oude kazen smelten minder goed en zijn hierdoor ook minder geschikt. Om de kaasfondue af te maken, kun je kiezen om er een scheutje wijn er doorheen te doen.

Wat eet je bij kaasfondue?

De combinatie van vers afgebakken stokbrood en kaasfondue is bij velen bekend. Maar ook groenten zijn heel lekker om bij de kaasfondue te serveren. Je kunt kiezen voor rauwe groenten zoals tomaat, radijs, bleekselderij of wortels. Dat is niet alleen lekker, maar ook snel klaar en zorgen voor extra kleur op de tafel. Wanneer je groter wil uitpakken en meer tijd hebt, kun je kiezen voor geroosterde groenten zoals bloemkool, champignons, pompoen en broccoli. Of krieltjes, mini gehaktballen en soepstengels voor de kleintjes zijn ook perfect om te dippen in de kaas. Keuze genoeg zodat iedereen aan tafel kan genieten.

Jouw lokale Zuivelhoeve

De kaasfondue ingrediënten zijn ook te koop in onze Zuivelhoeve winkels. Onze ondernemers hebben jou graag bij het adviseren van de ideale producten voor de kaasfondue. Kijk hier voor jouw dichtstbijzijnde Zuivelhoeve winkel.