Filters tonen

Kaasplank

3 resultaten

|
Sorteer op:

Deze kaasplanken worden vers bereid en zijn daarom alleen in de winkel af te halen.

Bij Zuivelhoeve kun je terecht voor een kaasplateau met de lekkerste kazen. Heerlijk voor bij de borrel of als nagerecht. Met een breed assortiment aan Hollandse en buitenlandse kazen slaag je bij ons altijd. Daarnaast hebben we ook heerlijke dips, olijven en vers gebrande noten om jouw kaasplateau helemaal mee af te maken.

Welke kazen kies je?

Bij het samenstellen van een kaasplateau kies je het liefst voor kazen uit verschillende families. Er zijn 5 verschillende families: harde- en halfharde kazen, witschimmelkazen, rode- en gewassenkorstkazen, geiten- en schapenkazen en blauwschimmelkazen. Welke soorten je kiest is afhankelijk van smaak en de ervarenheid van de kaasproevers. Kies voor een beginner bijvoorbeeld een aantal milde kazen. Voor een goede kaasplank heb je vier á vijf kazen nodig; kies hierbij in ieder geval één milde kaas, één halfpittige kaas en één pittige kaas.

Kaasplank serveren

Voor de beste smaakbeleving serveer je je klaasplateau op kamertemperatuur. Gebruik bij voorkeur een houten plank en leg de kazen op smaak, van mild naar pittig. Zorg ervoor dat de kazen elkaar niet raken, zo voorkom je overloop van smaken. Serveer een bijpassende witte of rode wijn bij je kaasplateau en geniet.

Kaasplank samenstellen

Liever zelf bepalen welke kazen er op jouw kaasplateau komen? Geen probleem! Je kan eenvoudig je eigen kaasplateau samenstellen in één van onze winkels. Liever een onsje meer? Ook dat is mogelijk, we snijden de kaas vers van het stuk.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Bij Zuivelhoeve zijn wij echte kaasspecialisten. We helpen je dan ook graag om een keuze te maken. Wil je advies op maat of toch even een kaasje proeven? Onze ondernemers helpen je graag. Ook voor een bijpassende wijn ben je bij ons aan het juiste adres. Met 70 winkels is er altijd een winkel bij jou in de buurt. Kijk voor de dichtstbijzijnde Zuivelhoeve winkel op onze website.