Filters tonen

Boerenkaas

18 resultaten

|
Sorteer op:

De boerenkaas is een specialiteit, die altijd uniek en onderscheidend is van alle andere kazen. Boerenkaas is een door de Europese Unie beschermde naam. Het mag alleen worden gebruikt voor kazen die door de boer op de eigen boerderij van rauwe melk van de eigen veestapel wordt gemaakt. Voor de bereiding van Boerenkaas komt de melk echt rechtstreeks van de koe, geit of schaap. Deze melk wordt niet verhit en is dus melk in de meest pure vorm en zitten alle smaakeigenschappen van de melk in de kaas. Boerenkaas heeft daarom een hele volle en krachtige smaak.

Ruim assortiment boerenkaas bij Zuivelhoeve

Naast boerenkaas voeren wij ook kaas van de boerderij in ons assortiment. Boerderijkaas wordt net zoals boerenkaas gemaakt van melk van eigen veestapel, maar wordt tijdens de bereiding kort verhit om eventuele schadelijke bacteriën te doden. Op beide kazen is op de onderkant een zegel te zien in de vorm van een tonnetje waar op staat welk type kaas het is, daarnaast ook een code waarmee getraceerd kan worden waar de kaas vandaan komt.

Per kaasboerderij proeft men als het ware de verschillen in voer, in grondsoort, gras, receptuur en bereidingswijze. Ook per seizoen varieert de smaak van boerenkaas of kaas van de boerderij. Juist omdat deze zo puur en ambachtelijk bereid worden, zijn de verschillen in voer per seizoen nadrukkelijk merkbaar in de smaak van de kaas.

Boerenkaas kopen

Wij hebben een divers Boerenkaas assortiment, zodat er voor iedereen wat tussen zit. Wij werken nauw samen met onze boeren en hebben onze boeren dan ook met veel zorg geselecteerd. Boeren kazen zijn er al vanaf babykaasjes van een halve kilo tot grote kazen van wel 60 kilo, met alle maten daar tussenin. De meeste Boerenkazen zijn gemaakt van koemelk, maar ook andere melksoorten geitenmelk levert overheerlijke Boerenkaas op. Dan zijn er de varianten met en zonder kruiden, de harde en zachte kazen en de grote verscheidenheid aan vormen.

Waar kun je boerenkaas voor gebruiken?

Boeren kaas is altijd lekker voor op de boterham of cracker. Je kunt onze jonge kazen ook ideaal gebruiken in gerechten of ovenschotels, maak vooral gebruik van het romige karakter van de jonge kaas. De boeren oude kaas is het meest geschikt voor tijdens de borrel in blokjes of in heerlijke fondue recepten. Daar maak je je gasten blij mee.

Jouw lokale Zuivelhoeve winkel

Benieuwd naar ons assortiment? Neem een kijkje op onze webshop of laat je adviseren bij jouw lokale Zuivelhoeve winkel! Zoek op jouw postcode voor de dichtstbijzijnde winkel.