Filters tonen

Boerenkaas

21 resultaten

|
Sorteer op:

Boerenkaas

De Boerenkaas is een specialiteit, die altijd uniek en onderscheidend is van alle andere kazen. Boerenkaas is een door de Europese Unie beschermde naam. Het mag alleen worden gebruikt voor kazen die door de boer op de eigen boerderij van rauwe melk van de eigen veestapel worden gemaakt. Voor de bereiding van deze kaas komt de melk echt rechtstreeks van de koe, geit of schaap. Deze melk wordt niet verhit en is dus melk in de meest pure vorm en zitten alle smaakeigenschappen van de melk in de kaas. Boerenkaas heeft daarom een hele volle en krachtige smaak.

Ruim assortiment Boerenkaas bij Zuivelhoeve

Ons assortiment in Boerenkazen biedt verschillende smaken en leeftijden, zodat je altijd een Boerenkaas vindt die bij jouw voorkeur past.

  • Jonge kaas: onze jonge Boerenkaas is perfect voor degenen die van een milde en zachte kaas houden. Met een leeftijd van slechts een paar weken heeft deze kaas een romige textuur en een lichte, frisse smaak. Deze kaas is ideaal voor op broodjes, als snack of voor op de borrelplank.
  • Belegen kaas: belegen Boerenkaas biedt de perfecte balans tussen smaak en textuur. Met een leeftijd van enkele maanden ontwikkelt deze kaas een iets stevigere textuur en een vollere, nootachtige smaak. Ook deze kaas is heerlijk voor op brood of voor bij de borrel.
  • Milde kaas: onze milde Boerenkaas is voor de fijnproever. Met een leeftijd van zes maanden heeft deze kaas een complexere smaak en een licht pittig karakter. Het is een uitstekende keuze voor liefhebbers van kaasplanken.
  • Oude kaas: oude Boerenkaas heeft minstens een jaar gerijpt en biedt een rijke en intense kaaservaring. Met de brokkelige textuur en diepe, volle smaak van deze kaas is dit een favoriet onder kaasliefhebbers. Probeer het op een kaasplateau met een goed glas wijn voor een echte delicatesse.
  • Pikante kaas: voor wie van krachtige smaken houdt, bieden we een pikante optie aan. Deze kaas heeft een nog langere rijpingstijd voor een scherpere, pittigere smaak. Pikante kaas is perfect om gerechten mee op smaak te brengen of om van te genieten naast een stevige rode wijn.

Boerenkaas kopen

Wij hebben een divers Boerenkaas assortiment, zodat er voor iedereen wat tussen zit. Wij werken nauw samen met onze boeren en hebben ze dan ook met veel zorg geselecteerd. Boerenkazen zijn er al vanaf babykaasjes van een halve kilo tot grote kazen van wel 60 kilo, met alle maten daar tussenin. De meeste Boerenkazen zijn gemaakt van koemelk, maar ook andere melksoorten zoals geitenmelk levert overheerlijke Boerenkaas op. Dan zijn er de varianten met én zonder kruiden, de harde en zachte kazen en de grote verscheidenheid aan vormen.

Waar kun je Boerenkaas voor gebruiken?

Boerenkaas is altijd lekker voor op de boterham of cracker. Je kunt onze jonge kazen ook ideaal gebruiken in gerechten of ovenschotels voor het romige karakter van de jonge kaas. De boeren oude kaas is het meest geschikt voor tijdens de borrel of in heerlijke fondue recepten. Daar maak je je gasten blij mee.

Jouw lokale Zuivelhoeve winkel

Benieuwd naar ons assortiment? Neem een kijkje op onze webshop of laat je adviseren bij jouw lokale Zuivelhoeve winkel! Zoek op jouw postcode voor de dichtstbijzijnde Zuivelhoeve.