Filters tonen

Macadamia

4 resultaten

|
Sorteer op:

De macadamia noten zijn van nature afkomstig uit Australië, maar vandaag de dag worden ze ook gekweekt in Afrika en Zuid-Amerika. Macadamia noten zijn één van de moeilijkst te kraken noten ter wereld. De harde nootjes bevatten een hoog gehalte onverzadigde vetten, dit maakt het kraken van de nootjes meer dan waard. Ze zijn zowel geroosterd als rauw te eten en ze kunnen uitgetekend worden verwerkt in hartige of zoete gerechten.

Macadamia noten gezond

Ga voor de macadamia noten als je veel energie uit je voeding wilt halen. De macadamia noten bevatten veel goede voedingstoffen voor je lichaam. Eén handje macadamia noten bevat meer dan de helft van je dagelijkse hoeveelheid mangaan. Dat is een belangrijke mineraal die je lichaam ondersteund bij het behouden van sterke botten. Ook helpt het bij de bescherming van je lichaamscellen en de stofwisseling van cholesterol, koolhydraten en aminozuren.

Macadamia noten kopen

De macadamia noot groeit aan een boom van ongeveer 5 meter hoog. Een wilde macadamiaboom wordt meestal groter. De boom draagt pas na 5 jaar vruchten en bereikt na 10 jaar zijn piekproductie. Bij ons op de webshop verkopen wij diverse soorten macadamia noten. De meeste vraag is er naar vers gebrande macadamia noten, naturel, gezout of in een lekkere mix. Maar ook rauwe macadamia noten zijn erg populair. De noot is vanuit zichzelf mild zoet en verfijnd van smaak en is daarom ook perfect te gebruiken in zoete- bakrecepten.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Benieuwd naar ons assortiment? Neem een kijkje op onze webshop of laat je adviseren bij jouw lokale Zuivelhoeve winkel. Zoek op jouw postcode voor de dichtstbijzijnde winkel.