Filters tonen

Pistachenoten

3 resultaten

|
Sorteer op:

De pistachenoot, ook wel de lachende of blije noten genoemd. Het zijn kleine nootjes met een harde blanke schil. Ze groeien als druiventrosjes aan de pistacheboom, deze zijn van nature alleen in Azië te vinden. Vandaag de dag zijn de pistachebomen ook in Europa te vinden. De pistache noot gaat splijten wanneer het weer tijdens de groei optimaal is geweest. Door de heerlijke frisse smaak van de pistachenoot, is de noot erg smaakvol wanneer je het gebruikt als garnering of als toevoeging in een salade.

Pistache noten gezond

Pistache noten bevatten samen met de cashewnoten het laagst aantal calorieën per 100 gram van alle soorten noten en worden niet voor niets de skinny nut genoemd. Maar Pistache noten zijn niet alleen daarom één van de gezondste noten, ze bevatten namelijk ook veel antioxidanten. Wanneer je last hebt van een verhoogde cholesterol dan zijn pistachenoten wat voor jou. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een portie pistache noten een cholesterol verlagend effect kan hebben. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, bevat pistachenoten ook diverse eiwitten, vitamines en mineralen.

Pistache noten kopen

Wij verkopen op onze webshops diverse pistache noten. De pistache noten zijn te koop in een portie naar jouw wens, maar komen ook terug in onze notenmixen. Bij Zuivelhoeve verkopen wij onder andere rauw pistachenoten in dop, zonder dop en vers gebrande pistache noten. Door het branden van de noot wordt de smaak van de noot versterkt. Je kunt de noten ook zelf roosteren. De smaak van de noot wordt sterker, maar de pistachenoot verliest wel wat vitaminen en mineralen. Door het roosteren zijn de pistachenoten bruiner dan de rauwe variant.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Benieuwd naar ons assortiment? Neem een kijkje op onze webshop of laat je adviseren bij jouw lokale Zuivelhoeve winkel. Zoek op jouw postcode voor de dichtstbijzijnde winkel.