Filters tonen

Brie

3 resultaten

|
Sorteer op:

Franse brie

Brie is de bekendste Franse witschimmelkaas. Brie heeft zijn naam te danken aan zijn afkomst. Oorspronkelijk werd brie gemaakt in de historische Franse regio Brie, tegenwoordig beter bekend als het departement Seine-et-Marne. Iedereen heeft deze Franse kaas wel eens geproefd. Brie is lekker romig en heeft een uitgesproken milde en geurige smaak. Daardoor is brie geliefd bij een groot publiek.

(Room)brie

De meest bekende en meest gangbare soort brie is de traditionele (room)brie. Deze wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Daardoor is deze brie ook geschikt voor zwangere vrouwen. De brie rijpt 3 tot 8 weken, afhankelijk van de soort. Hoe rijper de brie, hoe smeuïger de structuur en hoe sterker de smaak. Brie smaakt het lekkerst als hij goed op temperatuur is. Haal de brie daarom een half uurtje voor het serveren uit de koelkast.

Brie de meaux

Brie de meaux wordt gemaakt in de omgeving van de Franse plaats Meaux, ten zuidoosten van Parijs. Het is één van de twee soorten brie die het AOP/AOC keurmerk heeft. Een kaas mag alleen dit keurmerk dragen wanneer de productie, verwerking en bereiding binnen een bepaald geografisch gebied plaatsvindt. De wijze van bereiding is erkend en wordt streng gecontroleerd. Dit zorgt voor een constante kwaliteit van de brie de meaux. Brie de meaux is een rauwmelkse brie; dit zorgt voor een volle smaak. Brie de meaux wordt traditioneel gerijpt op stromatten, dat zie je ook terug in de textuur van de korst.

Overige soorten brie

Naast diverse soorten traditionele brie verkopen wij ook andere soorten heerlijke brie, zoals brie met truffel, gevulde brie met bieslook en geitenbrie. Lekker om eens mee af te wisselen!

Toepassing van brie

Brie op een stokbroodje of toastje is de meest bekende combinatie. Maar met brie kun je ook heerlijk koken. Wat dacht je van een gevulde kipfilet met brie en spek? Of probeer eens een ovenverse quiche met brie!

Jouw lokale Zuivelhoeve

Op zoek naar de lekkerste brie? Neem eens een kijkje in één van onze Zuivelhoeve winkels of in onze webshop. Onze ondernemers helpen je graag met het kiezen van de perfecte kazen voor jouw borrelmoment.