Filters tonen

Cashewnoten

3 resultaten

|
Sorteer op:

Bij de Zuivelhoeve verkopen wij diverse cashewnoten. We hebben onder andere gebrande, ongebrande, gezouten, ongezouten cashewnoten in ons assortiment. Ook zijn cashewnoten niet weg te denken in onze notenmixen.

De Cashewnoot komt oorspronkelijk alleen uit Zuid-Amerika, maar zijn tegenwoordig ook te vinden in Aziatische landen. De cashewnoot is het zaad van de kasjoeboom en groeien als vruchtje onder een grotere schijnvrucht. Deze heeft de vorm van een lange pompoen, het wordt ook wel een cashewappel genoemd.

De smaak van cashewnoten

Cashewnoten hebben een milde, boterachtige smaak en kunnen ook prima rauw gegeten worden. Door de zachte smaak van de cashewnoot is het erg smaakvol om het te verwerken in diverse gerechten. Je kunt de cashewnoten in zowel zoete als hartige gerechten verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een handje cashewnoten in je wok gerecht of door de havermoutpap. Ook zijn cashewnoten één van de meest populaire noten om te eten als snack.

Cashewnoten gezond

Cashewnoten bevat de minste calorieën per 100 gram van alle noten. De Cashewnoot is een rijke bron van koper, dat heeft je lichaam nodig om ijzer te verwerken. Maar ook om vrije radicalen op te ruimen, botweefsel te ontwikkelen en om huid- en haarpigment aan te maken. Bij dagelijks 40gram cashewnoten heb jij je portie koper al binnen.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Benieuwd naar ons assortiment? Neem een kijkje op onze webshop of laat je adviseren bij jouw lokale Zuivelhoeve winkel. Zoek op jouw postcode voor de dichtstbijzijnde winkel.