Filters tonen

Borrelplank kerst

11 resultaten

|
Sorteer op:

Borrelplank kerst

Tijdens de kerstdagen hoort er ‘s avonds wanneer het donker is een lekkere borrelplank op tafel. Nou is in plaats van dineren een borrelplank voor kerst ook een super goed idee om als avondeten te doen. Maar ook na het dineren kun je afsluiten met een borrelplank als dessert of zelfs later op de avond. Je kunt een borrelplank ook als kerstpakket doen. Dus maak het ook dit jaar weer gezellig thuis met een borrelplank voor kerst!

Welke kaas doe je op je borrelplank?

Op een kaasplank kun je allerlei soorten kazen kwijt. Zo heb je op bijna elke kaasplank die we in Nederland kennen goudse kaas in blokjes zoals we die ook kennen van de hapjesschaal. Maar ook Nederlandse kaas hebben we van jong tot oud dus kun je ook kiezen voor een lekker brokkelkaas op je plank. Andere half harde en harde kazen als de Parmezaan is ook een heerlijke toevoeging die voor de meeste mensen toegankelijk is. Witschimmelkazen, denk hierbij aan brie en camembert zijn ook erg lekker om je borrelplank tijdens de kerstdagen mooi mee op te vullen.

Geitenkaas en schapenkaas zorgen ook voor een unieke smaaksensatie op je plank, laat je informeren bij een van onze medewerkers voor de lekkerste speciaal kaasjes tijdens de kerstdagen voor op je borrelplank. Wat natuurlijk nooit mag ontbreken op je borrelplank tijdens kerst, zijn de blauwader kazen om de plank wat spannender te maken. Denk hierbij aan de lekkerste kazen als Saint Agur, Roquefort en Gorgonzola. En dan rest er nog maar een kaas voor op je plank om de kerstdagen compleet te maken en je borrelplank aan geen soort kaas meer ontbreek, namelijk roodkorst kaas. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere Port Salut, Petit Doruvael of de lekkere Epoisse, een lekker zacht lepelkaasje met een pittige smaak.

Borrelplank bij kerst

Naast de lekkere kaas op je borrelplank tijdens de kerstdagen, is het natuurlijk ook een must dat je er toastjes bij serveert voor je gasten. Zij kunnen dan de kaas op de toastjes smeren zodat de kaas ook nog een echt crunch erbij krijgt. Ook is het erg lekker als je een toastje met kaas belegd en een heerlijke dip. Je kunt dan dus bijvoorbeeld een toastje met brie maken en hier een heerlijk dip overheen doen van vijgen en rode port. Ook is honing met truffel erg lekker om met kazen te combineren. Je hebt toast in verschillende smaken bij de Zuivelhoeve. Zo heb je toast met cranberry hazelnoot, maar ook andere toast zoals met abrikoos pistache of pruim walnoot.

Worst op de borrelplank

Als aanvulling op de plank kun je nog verschillende soorten worst toevoegen. Je kunt heerlijke ham of worst. Maar ook de Spaanse Fuet doet het erg goed op de kaasplank. Bij de Zuivelhoeve vindt je worsten in allerlei verschillende toevoegingen zoals hazelnoot, walnoot, zwarte peper en meer! Op deze manier kun je met de kerstdagen je borrelplank zo mooi aankleden als je wilt.

Dus haal nu je lekkernijen in een van onze Zuivelhoeve winkels of bestel ze in onze webshop om er een onvergetelijke kerst van te maken!