Munster
Munster

Vanaf: 3.44incl. BTW

In mijn winkelwagen Voeg toeg aan offerte

Munster

Vanaf: 3.44incl. BTW - 150 gram

Let op! Dit product is alleen af te halen in de winkel.

Wissen
  • Verzending vanuit lokale winkel
  • Levertijd: 2-3 werkdagen
Zakelijk of grote hoeveelheden?
Toevoegen aan offerte

Munster is een rode korst kaas gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Munster is zacht en romig van structuur en pikant van smaak.

  • Bereidingswijze Rauwmelks
  • Herkomst Frankrijk
  • Familie Koe

Munster kaas is afkomstig uit Elzas-Lotharingen in Frankrijk. De naam Munster is afgeleid van het Latijnse woord Monasterium, wat klooster betekent. Eeuwen geleden maakten de monniken deze kaas al in het Münsterdal. Munster kaas behoort tot de familie rodekorstkazen. Munster kaas wordt gemaakt van rauwe of gepasteuriseerde melk en rijpt minimaal 21 dagen in speciale rijpingskelders of -cellen. In deze periode wordt de Munster kaas elke twee dagen gewassen in een pekeloplossing en gekeerd. Dit zorgt ervoor dat er een mooie, zachte rode korst ontstaat. Hoe rijper de kaas, hoe donkerder en plakkeriger de korst. Munster kaas ruikt sterk en heeft een zachte, ietwat vochtige oranje eetbare korst. De smaak is zoet-hartig en kruidig pittig. Lekker op een kaasplankje of op een stokbroodje, maar ook zeer geschikt om te verwerken in gerechten.

Gewicht buitenlandse kaas

150 gram, 250 gram, 350 gram, 450 gram, 500 gram

Eetbare korst

Ja

Herkomst

Frankrijk

Melksoort

Koe

Biologisch

Nee

Vegetarisch

Nee

Glutenvrij

Ja

Lactosevrij

Nee

Vetgehalte

50+

Melkbereiding

Rauwmelks

Smaaksterkte

Pikant

Allergenen

Koemelk

Bewaarvoorschrift

Koel bewaren (2-5 graden celsius)

Bereidingswijze

Rauwmelks

Familie

Koe

Benieuwd naar ons gehele buitenlandse kaas assortiment?

Klik hier

Het ontstaan van de Zuivelhoeve Winkels

Diane Roerink verteld in deze video over het ontstaan van de Zuivelhoeve winkels.

Bekijk de video
Nieuwsbrief