Filters tonen

Pecannoten

Enig resultaat

|
Sorteer op:

De pecannoten zijn zaden afkomstig van de pecanboom. Deze worden gekweekt in Amerika en lijken qua form veel op de walnoot. Pecannoten hebben een zoete, honingachtige smaak, waardoor ze perfect te combineren zijn in een zoet gerecht maar kan ook zeker de verrassing zijn in een hartig gerecht. Pecannoten kunnen rauw gegeten worden, maar worden meestal gebrand of geroosterd.

Pecannoten gezond

De pecannoot is een favoriet van veel mensen. Pecannoten bevatten in vergelijking tot andere noten relatief veel vitaminen en mineralen. Naast het hoge percentage Vitamine E, is de pecannoot met name rijk aan zink en vitamine B1. Zink is een belangrijke stof voor de opbouw en het herstel van je weefsel. Om koolhydraten uit je voeding om te zetten in energie is vitamine B1 belangrijk. Met een dagelijks handje pecannoten kun je jouw ‘slechte’ cholesterol verlagen en je lichaam beschermen tegen hart- en vaatziekten.

Pecannoten kopen

Wij verkopen op onze webshop diverse pecannoten waaronder rauwe pecannoten. Rauwe Pecannoten zijn heerlijk om zo uit het vuistje te eten of kun je in stukjes hakken en verwerken in koekjes, gebak en taarten. Geroosterde pecannoten zijn heerlijk in salades of door de yoghurt. Kortom de pecannoot is erg veelzijdig en altijd in te zetten als een heerlijke en gezonde toevoeging. Probeer ook eens onze vers gebrande gezouten en of gekruide pecannoten.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Benieuwd naar ons assortiment? Neem een kijkje op onze webshop of laat je adviseren bij jouw lokale Zuivelhoeve winkel. Zoek op jouw postcode voor de dichtstbijzijnde winkel.