Filters tonen

Kaasfonduedag

5 resultaten

|
Sorteer op:

Vier Kaasfonduedag met Zuivelhoeve

Nationale Kaasfonduedag is een dag die een van de meest geliefde culinaire tradities viert: kaasfondue. Kaasliefhebbers grijpen deze gelegenheid aan om samen te komen en te genieten van de warme, gesmolten heerlijkheid van de fondue. Deze dag zorgt voor gezelligheid, waarbij het delen van een pot gesmolten kaas centraal staat.

Kaasfonduedag: de oorsprong van kaasfondue

Kaasfondue komt uit Zwitserland, waar het als traditioneel gerecht warmte biedt tijdens de koude wintermaanden. Het concept van kaasfondue is simpel: gesmolten kaas waarin stukjes brood worden gedipt. Door de jaren heen heeft dit basisidee zich ontwikkeld met verschillende variaties en smaken, waardoor het een wereldwijd geliefde maaltijd is geworden.

Kaasfondue is niet alleen lekker, maar het brengt ook mensen samen. Het is een maaltijd die ideaal is voor sociale bijeenkomsten en familiediners, vooral tijdens Kaasfonduedag natuurlijk. Het delen van een fonduepot creëert een gezellige en intieme sfeer, terwijl iedereen geniet van het dippen van diverse ingrediënten in de gesmolten kaas. Bovendien biedt kaasfondue een veelzijdigheid die maar weinig gerechten kunnen evenaren, want het kan aangepast worden aan vrijwel elke smaakvoorkeur.

Kazen voor Kaasfonduedag

We hebben verschillende kazen in huis die ideaal zijn voor Kaasfonduedag. Van Comté voor een rijke smaak tot Le Gruyère Aop met een pikante twist en een pittige kaas zoals Appenzeller.

In ons assortiment vind je ook de verspakketten voor kaasfondue. Het bevat alle benodigde ingrediënten voor een avondje fonduen. We hebben ze in drie verschillende varianten: Zwitsers, Boergondisch en feestelijk.

Naast de verspakketten, bieden wij ook geraspte kaas aan die perfect zijn voor Kaasfonduedag. Zo hebben we drie verschillende versgeraspte kazen, zodat je thuis de rasp in de la kan laten en een kant-en-klare combinatie hebt klaarliggen. Kies voor de versgeraspte Echte Boerenkaas als je wilt genieten van een combinatie van Tynjetaler, Mulder Pikant en de Stolwijker Pikant. We hebben ook een Bourgondische versgeraspte kaas. Dit is een combinatie van drie kazen: Hollandse Bunkerkaas, Belegen Boerenkaas en Italiaanse Sedurre. Ga je liever voor een Hollandse fondue? Kies dan voor de Hollandse versgeraspte kaas met Belegen Boerenkaas en kruidenkaas.

Maak Kaasfonduedag compleet met het assortiment van Zuivelhoeve

Een knapperig, vers stokbrood is essentieel voor kaasfondue. Zuivelhoeve biedt diverse soorten ambachtelijk stokbroden die je kunt snijden in hapklare blokjes om te dippen. Daarnaast kunnen fijne vleeswaren zorgen voor een hartige toevoeging. Dun gesneden salami, ham of gedroogde worst kunnen zorgen voor een heerlijke smaak dimensie.

Daarnaast vind je in ons assortiment verschillende fonduesets in diverse groottes om je kaasfondue in te bereiden en je heerlijke vleeswaren en brood in te dippen.

Geen Kaasfonduedag zonder Zuivelhoeve

Of u nu een doorgewinterde kaasfondue-fan bent of nieuw bent met dit heerlijke gerecht: Zuivelhoeve biedt alles wat je nodig heeft om van Kaasfonduedag een onvergetelijk moment te maken. Bij ons vind je onder andere zorgvuldig geselecteerde kazen, verspakketten en bijpassende wijnen.

Neem een kijkje in een van onze winkels of bestel gemakkelijk via onze webshop. Zoek op jouw postcode voor de dichtstbijzijnde winkel en vier de dag van de kaasfondue.