Filters tonen

Kaas

152 resultaten

|
Sorteer op:

Kaas

Zeker wij als Nederlanders, kunnen er absoluut niet omheen. Dit heerlijke Nederlandse stukje cultuur is een prachtig en uniek product. Niet alleen omdat er zo veel verschillende soorten kaas bestaan, maar zeker ook omdat er voor elke gelegenheid wel een geschikt kaasje is. Zo eten Nederlanders het in dunne plakjes op brood, maar ook in blokjes op de borrelplank. Terwijl men kaas in Italië Frankrijk en Spanje juist als feestelijke afsluiting van de maaltijd eet.

Hollandse kazen

Zoals gezegd bestaan er talloze soorten kaas. Het zal je vast niet verbazen dat de Hollandse kazen groots aanwezig zijn in ons assortiment. Zo wordt het assortiment van Zuivelhoeve gekenmerkt door onze eigen Zuivelhoeve Subliem kaas. Zuivelhoeve kaas is op de plank gerijpte natuurlijke kaas. Daarnaast zijn de Zuivelhoeve kazen gemaakt vanuit het principe: Zorg voor Zuivel. Dit staat voor duurzaam ondernemen en betekent een goede balans in de gehele keten. De melk komt van koeien die lekker buiten grazen, oftewel onze weidekoeien. Onze boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun melk. Daarnaast hebben we aandacht voor het landschap waarin onze boeren werken en wonen. Dit is een continu proces waarbij de nadruk ligt op de indicatoren die voor de Nederlandse melkveehouderij het belangrijkste zijn: dierenwelzijn, arbeid, landschappelijke waarde, energie en klimaat. Zuivelhoeve heeft de ambitie om de lekkerste en meeste duurzame kaas aan te bieden. Met zorg voor Zuivel zet Zuivelhoeve een belangrijke stap om de keten van koe tot kaas te verbeteren.

Buitenlandse kazen

Naast de heerlijke Hollandse kazen hebben we ook meer dan genoeg van de lekkerste buitenlandse kazen in ons assortiment. Nederland is namelijk niet het enige land waar deze heerlijke delicatesse te halen valt. Om je een beter beeld te geven, hebben we onze favorieten voor je op eenrijtje gezet:

  • Frankrijk: De roombrie ofwel camembert – is een populaire kaas uit Frankrijk, maar er zijn ook andere mooie kazen uit Frankrijk. Om in de camembert-sferen te blijven, introduceren wij de Camembert Calvados – een heerlijke camembert van rauwe koemelk en de Chevre Florette een milde maar zeer smaakvolle geitenbrie. Ook de Brie de Meaux is een traditionele variant op de welbekende roombrie door haar pittige & robuuste smaak.
  • België: Onze Zuiderburen zijn ook nog niet eens zo gek als het om kazen gaat. Vooral de geitenkaas Chevre Buche biedt heerlijke varianten: gerijpt, vers en honing. Voor iemand die van een randje houdt is de Merlijn Chevre een fantastische aanvulling op het kaasplankje. 
Ook weten ze heerlijke koemelk kaasjes te maken. Het trappistenkaasje Chimay Poteaupré, dat in de abdij van Scourmont wordt gemaakt, smaakt heerlijk met een Belgisch trappistenbiertje.
  • Italië:Italië staat bekend om haar verfijnde modesmaak, maar ook van kazen hebben ze wél kaas gegeten. Wie pasta zegt, zegt vaak Parmezaans. Onze robuuste & pittige Parmigiano Reggiano is de Parmezaan zoals de Parmezaan hoort te zijn. Heerlijk in de pasta, maar ook bij een fles krachtige wijn, net zoals de in zeewater gewassen Pecorino Romano. Ook kunnen de Italianen heerlijke salades bouwen met hun mozzarella of nog romiger met de burrata.

Kaas van Zuivelhoeve

Behalve dat je onze heerlijke kazen in de winkel kan komen halen, zijn ze ook online te bestellen. Een leuk detail aan onze website is dat je hier kan kiezen voor filters op het gebied van smaaksterkte, vetgehalte, melksoort en familie. Ben je dus opzoek naar een wat specifieker kaasje, of benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk al onze heerlijke kazen dan gauw in de webshop!