Filters tonen

Oude kaas

5 resultaten

|
Sorteer op:

Oude kaas heeft een rijpingstijd van minimaal 12 maanden en dat proef je. Hoe langer het rijpingsproces, hoe meer vocht de kaas verliest en hoe pittiger de oude kaas wordt. De oude kaas is heerlijk vol en sterk van smaak. Wanneer een kaas ouder wordt, verliest hij vocht en wordt hij droger. Dat is de reden dat oude kaas soms zo brokkelig is. Het vochtverlies zorgt er ook voor dat een stuk oude kaas veel sterker smaakt dan jonge kaas. Verder bevat oude kaas iets meer vet en zout dat jonge kaas, maar deze eigenschappen zorgen voor de unieke smaak van oude kaas. Onze oude kaas is vrij van gluten en is lactosevrij.

Oude kaas kopen

Wij hebben een divers oude kazen assortiment, zodat er voor iedereen wat tussen zit. Wij verkopen onder andere Goudse en Noord-Hollandse oude kaas maar ook overheerlijke boerderij- en boeren oude kaas. Allemaal vol van smaak en met een mooi zout kristalletje er in. Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van oude kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Waar kun je oude kaas voor gebruiken?

Oude kaas is een stuk steviger dan andere kazen, wanneer je daarvan houdt is het erg lekker op de boterham of cracker. Je kunt het ook ideaal gebruiken voor op een borrelplank.
De piepkleine eiwitkristallen smelten op je tong, heerlijk! Zet naast de oude kaas in blokjes gesneden een potje Zh. mosterd-dille saus en je bent klaar. Super smaakvol in combinatie een glas rode wijn.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Kom je liever eerst de oude kaas proeven in één van onze Zuivelhoeve winkels? Onze ondernemers helpen je heel graag met het geven van advies. Kijk hier  voor jouw dichtstbijzijnde Zuivelhoeve.