Filters tonen

Jonge kaas

4 resultaten

|
Sorteer op:

Wij verkopen bij de Zuivelhoeve de beste en lekkerste kazen. De jonge kaas is heerlijk smeuïg en zacht van smaak. Jonge kaas is rijk aan vitamine A, B en D. Hoe oud is jonge kaas? Het heeft slechts vier weken gerijpt, waardoor het een de zachte romige smaak heeft. De jonge kaas is perfect wanneer je niet van een uitgesproken smaakt houdt. De kaas wordt vers van het mes voor je gesneden, en wordt via de webshop vacuüm verpakt. Ook in de winkel kan indien gewenst de jonge kaas vacuüm worden verpakt.

Jonge kaas kopen

Wij hebben een divers jonge kaas assortiment, zodat er voor iedereen wat tussen zit. Waaronder echte Goudse, Noord-Hollandse en ook boerderij kazen. Vanaf mei verkopen wij ook Graskaas. Meestal gaan de koeien midden april weer naar buiten en kunnen wij vier weken later genieten van heerlijke verse graskaas (kaas heeft minimaal 28 dagen nodig om te rijpen). Graskaas is uitgegroeid tot een ware delicatessen en wordt gemaakt van de eerste melk die koeien geven nadat ze hebben gegeten van het verse voorjaarsgras. Het eerste gras in het voorjaar kan tot wel twee keer zoveel suikers bevatten dan in de rest van het jaar. Dit geeft de bijzondere smaak aan graskaas. Deze kaas is zachter en romiger dan de melk van koeien die hooi en brix te eten krijgen in de stal. Graskaas is niet alleen zo populair vanwege zijn romige smaak maar ook omdat de weidekoeien hogere voedingswaarde bevat. Graskaas bevat meer onverzadigde vetten en de hoeveelheid geconjugeerde linolzuur (CLA) is hoger. Heerlijk voor op brood of uit het vuistje.

Waar kun je jonge kaas voor gebruiken?

Jonge kaas is een allemans vriend, De kaas is heerlijk voor op de boterham of een cracker maar wordt ook in blokjes gesneden voor bij de borrel. Je kunt dan ook kiezen voor een verse jonge kaas variant in de smaak naturel of eventueel met kruiden. Verder leent jonge kaas zich goed als garnering voor diverse gerechten of ovenschotels omdat de kaas makkelijk smelt.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Kom je liever eerst de jonge kaas te proeven in één van onze Zuivelhoeve winkels? Onze ondernemers helpen je heel graag met het geven van advies. Kijk hier voor jouw dichtstbijzijnde Zuivelhoeve.