57 resultaten
|We staan natuurlijk niet voor niets bekend om onze heerlijke Hollandse kaas. De hoge kwaliteit, grote verscheidenheid en niet te vergeten ook nog de overheerlijke smaak van onze Hollandse kaas is waar wij onze bekendheid aan te danken hebben.
De leeftijd van een de kaas heeft veel invloed op de smaak. Hoe langer hij rijpt hoe voller de smaak. Een jonge kaas rijpt zo’n 1 tot 2 maanden. Hierdoor krijgt de kaas een zachte en smeuïge smaak. De wat oudere Hollandse kaas wordt soms tot wel 1,5 lang gerijpt. Het is dan ook niet gek dat de smaak erg van de jonge kaas verschilt. In het geval van de wat oudere kazen is de smaak wat voller en pikanter. Tussen deze twee uitersten kan je natuurlijk de jong belegen, belegen, extra belegen en oude kaas vinden.
Naast de ‘standaard’ Hollandse kaas hebben we ook nog de Noord Hollandse kaas. Het verschil tussen Hollandse kaas en de Noord Hollandse kaas is dat de Noord Hollandse kaas van nature minder zout bevat. Ook is Noord Hollandse kaas ten opzichte van de Hollandse kaas al voller, intenser, zoeter en fruitiger op jongere leeftijd.
Naast alle bovengenoemde factoren heeft ook het vetgehalte van de kaas invloed op de smaak. Hoe hoger het getal, hoe vetter de kaas. Om het wat duidelijker te maken hebben we het een en ander voor je op een rijtje gezet:
Soms heb je zin in een twist. Onze kazen zijn natuurlijk al heel lekker, maar door de toevoeging van kruiden kunnen ze nóg lekkerder worden. Hollandse kaas met brandnetel is een mooi alternatief voor iemand die de zoutconsumptie wil verminderen zonder een smaak te missen. Ook is de 5 kruidenkaas van Slob, gemaakt met knoflook, bieslook, paprika, selderij en ui, een heerlijke kaas voor een bijzonder ontbijt.