Filters tonen

Jong belegen kaas

4 resultaten

|
Sorteer op:

De jong belegen kaas is het heerlijk zacht en smeuïg van smaak. In vergelijking tot jonge kaas is het net iets voller en heeft het een licht zoutje. Jong belegen kaas is een kaas die bijna iedere kaasliefhebber graag eet en is daarmee de echte favoriet op de boterham. Het heeft een rijpingsproces van 8 tot 10 weken, hoe langer het rijpingsproces, hoe sterker de smaak van de kaas. Wij snijden de jong belegen kaas vers van het mes en kunnen het indien wenselijk vacuüm verpakken. Alle kazen die online worden besteld worden standaard vacuüm verpakt.

Jong belegen kaas kopen

Wij hebben een divers Jong belegen kaas assortiment, zodat er voor iedereen wat tussen zit.
Zoals echte Goudse jong belegen kaas (deze wordt op traditionele wijze bereid van de melk van koeien die vrij rondlopen in de Goudse omgeving) of Noord-Hollandse kaas.
Er is een duidelijk merkbaar verschil in smaak tussen Goudsekaas en Noord-Hollandse kaas.. Ten opzichte van gewone Goudse kaas, is Noord-Hollandse kaas voller en romiger van smaak op jonge leeftijd en heeft de kaas een fruitig zoetje. Daarnaast is Noord-Hollandse kaas van nature minder zout, doordat hij korter gepekeld hoeft te worden. Dit zorgt ervoor dat de kaas wat smeuïger is dan gewone Goudse kaas (minder brokkelig).

Ook hebben wij een jong belegen light (35+) kaas in ons assortiment, deze kaas is vol van smaak en gemaakt van halfvolle melk. Hierdoor bevat de kaas van nature 40% minder vet dan een volvette 48+ kaas. Super lekker en verantwoord.

Waar kun je jong belegen kaas voor gebruiken?

Jonge belegen kaas is altijd lekker voor op de boterham of cracker. Je kunt de kaas ook ideaal gebruiken voor op een sandwich, in gerechten of als finishing touch over een ovenschotels. Een stukje jong belegen kaas tijdens de borrel in blokjes gesneden, daar maak je je gasten blij mee.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Kom je liever eerst de jong belegen kaas te proeven in één van onze Zuivelhoeve winkels? Onze ondernemers helpen je heel graag met het geven van advies. Kijk hier voor jouw dichtstbijzijnde Zuivelhoeve.