Filters tonen

Hollandse kaas

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Hollandse kaas

We staan natuurlijk niet voor niets bekend om onze heerlijke Hollandse kaas. De hoge kwaliteit, grote verscheidenheid en niet te vergeten ook nog de overheerlijke smaak van onze Hollandse kaas is waar wij onze bekendheid aan te danken hebben.

Van jong tot oud

De leeftijd van een de kaas heeft veel invloed op de smaak. Hoe langer hij rijpt hoe voller de smaak. Een jonge kaas rijpt zo’n 1 tot 2 maanden. Hierdoor krijgt de kaas een zachte en smeuïge smaak. De wat oudere Hollandse kaas wordt soms tot wel 1,5 lang gerijpt. Het is dan ook niet gek dat de smaak erg van de jonge kaas verschilt. In het geval van de wat oudere kazen is de smaak wat voller en pikanter. Tussen deze twee uitersten kan je natuurlijk de jong belegen, belegen, extra belegen en oude kaas vinden.

Noord Hollandse kaas

Naast de ‘standaard’ Hollandse kaas hebben we ook nog de Noord Hollandse kaas. Het verschil tussen Hollandse kaas en de Noord Hollandse kaas is dat de Noord Hollandse kaas van nature minder zout bevat. Ook is Noord Hollandse kaas ten opzichte van de Hollandse kaas al voller, intenser, zoeter en fruitiger op jongere leeftijd.

35+, 48+ of 50+?

Naast alle bovengenoemde factoren heeft ook het vetgehalte van de kaas invloed op de smaak. Hoe hoger het getal, hoe vetter de kaas. Om het wat duidelijker te maken hebben we het een en ander voor je op een rijtje gezet:

    • 35%, onze Subliem kazen beginnen bij de 35%. Deze kazen bevatten meer calcium en zijn ontzettend smakelijk. Hierdoor kan je, zelfs als je aan de lijn bent, nog genieten van deze heerlijke Hollandse kaas.
    • 48%, de meeste van onze kazen zijn 48+. Dit betekent dat ze de stempel ‘volvet’ met zich meedragen. Dat houdt in dat het vochtgehalte van de vaste stoffen voor 48% uit vet bestaat. Het plusje staat dan voor de afwijking van dit vetgehalte in de betreffende kaas
    • 50%, ben je een echte liefhebber van smaak? Dan passen 50+ kazen goed bij jou. Met een volle, romige smaak is deze kaas een traktatie voor op je boterham!

Net dat beetje extra

Soms heb je zin in een twist. Onze kazen zijn natuurlijk al heel lekker, maar door de toevoeging van kruiden kunnen ze nóg lekkerder worden. Hollandse kaas met brandnetel is een mooi alternatief voor iemand die de zoutconsumptie wil verminderen zonder een smaak te missen. Ook is de 5 kruidenkaas van Slob, gemaakt met knoflook, bieslook, paprika, selderij en ui, een heerlijke kaas voor een bijzonder ontbijt.