Bomba Burrata

2 20 minuten

Dit heerlijke recept ziet er niet alleen “Bombing” uit, hij smaakt ook ontzettend lekker! Een echte highlight op tafel.

Bomba Burrata

Ingrediënten

  • 2 burrata 100-150 g
  • 50 g verse pesto (eventueel iets verdund met olijfolie)
  • 50 g Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • 25 g rucola
  • 1 kopje bloem
  • 2 eieren, geklopt
  • 1 kopje paneermeel
  • 200 ml pastasaus (met ricotta of mascarpone)
  • zonnebloemolie of arachide olie
  • marinade injector

1. Doe de bloem, de eieren en het paneermeel in 3 verschillende kommen. Haal de burrata’s uit de verpakking en dep deze droog. Injecteer de pesto met de spuit in het midden van de burrata. Let op dat je niet te veel in de burrata spuit, zodat deze niet scheurt.

2. Rol daarna de gevulde burrata’s door de bloem, de eieren en daarna door de paneermeel zodat deze in zijn totaal zijn bedekt. Leg de burrata’s op een  bord en zet ze voor een kwartier in de koeling of vriezer.

3. Verwarm de olie in een daarvoor geschikte pan tot 180 graden. Verwarm de tomatensaus in een ander pannetje.

4. Gebruik een schuimspaan en laat de burrata in de verwarmde olie zakken om goudbruin te frituren. Let op: de burrata is al snel klaar! Blijf bij de pan en houd het goed in de gaten. De kaas kan snel smelten of scheuren als het te lang wordt verwarmd.

5. Verdeel de saus over de borden, leg in het midden de burrata en serveer met rucola, pijnboompitten en Parmigiano Reggiano D.O.P. Breng op smaak met peper en zout.