Borrelfavorieten voor de zomer

Zomerborrel gepland? Of je nu een picknick, terrasavond of stranddag hebt gepland: deze items mag je niet missen op je borrelplank.

Borrelfavorieten voor de zomer

Antipasti

Met onze antipasti heb je direct de drie populairste vleeswaren in één keer in huis. Verrijkt met prosciutto crudo, coppa stagionata en salame milano is dit een echt stukje Italiaans genot. Lekker in de zomer. Let op: wel voor de tijd gekoeld bewaren.

Olijven

Olijven komen uit het zonnige Griekenland. Geen wonder dat olijven daar ook zo populair zijn, want in de zomer zijn deze extra lekker. Bij ons hebben we veel verschillende olijven, dus een bakje olijven is bij ons nooit een saaie keuze. Zo hebben wij bijvoorbeeld naturel, pesto, knoflook, zoet, zoet & chili. Heb je toch nog wat olijven over? Dan passen ze erg goed in een zomerse salade met feta.

Kazen

Sommige kazen zijn in de zomer op hun hoogtepunt. De weiden staan volop gras wat weer uitkomt in aromatische kazen.  Deze kazen vallen daaronder:

Andere zachte kazen zijn tot het einde van de zomer ook nog van goede kwaliteit. Bepaalde kazen zijn in de zomer ook nog extra lekker door de zomermelk van het jaar daarvoor. Dit zijn vaak de Zwitserse kazen zoals de Comté en Gruyère. Deze zijn zeker het proberen waard!

Sweet Peppers

Pittige pepertjes met een frisse roomkaas: de perfecte balans in 1 bite. Deze zie je veel voorbij komen tijdens de zomer. Door de hitte van de peper is dit natuurlijk ook geen verassing. Door de kenmerkende rode kleur is dit een eyecatcher voor de borrel. Lekker af te blussen met een fris wijntje of biertje.

Dipsaus & Salades

Een absolute favoriet is een lekker Frans stokbrood of Italiaanse ciabatta. Kwestie van snijden en dippen. Met de Zuivelhoeve salades en dips is er een scala aan mogelijkheden. Onze roomkaas salades zjin er bijvoorbeeld in de smaken Groene Pesto, Bieslook en Peppersweet. Voor de lichtere snacker zijn onze dipstokjes pesto de perfecte dipper.