Wat is Vegan kaas eigenlijk?

Vegan lovers opgelet! Het mijden van kaas is voorbij. Ontdek onze collectie Vegan camamberti & proef hoe puur plantaardig kan zijn.

 

Inbegrepen kaas:

Wat is Vegan kaas eigenlijk?

Onze kazen van Mr. & Mrs. Watson bieden een samenkomst van smaak, ambacht en liefde voor vegan eten. In 2017 begon dit Amsterdamse bedrijf met de zoektocht naar vegan kaas. Met succes. Binnen een paar jaar zijn ze uitgegroeid naar een sterk vegan merk. Met trots presenteren wij dan ook de Camamberti’s in onze (web)winkels. Zo is er ook plek voor vegan op de kaasplank.

Waar bestaat het dan wel uit?

Aangezien melk de basis is van kaas, lijkt het bijna onmogelijk om een kaas voor te stellen die vegan is. Gelukkig is er door de combinatie van een dosis creativiteit & een passie voor lekker eten toch iets heerlijks op de markt gekomen: de Mr. & Mrs. Watsons Camamberti Wheels. Dit zijn krachtige kaasjes gemaakt van cashewnoten. Deze noten worden geweekt in water zodat ze makkelijk geblend kunnen worden. Hierna blijft er dankzij het hoge vetgehalte van de noot, een romige pasta over die als basis wordt gebruikt. Het fermenteren van deze kaas – wat een essentieel productieonderdeel is voor alle kazen – blijft soortgelijk als traditionele kaasboeren. Zo zijn de schimmels en de schimmelculturen hetzelfde. Het resultaat? Een romige, smaakvolle inhoud met een zachte, witte mantel in 2 soorten: de zoete met een vleugje gekarameliseerde walnoot & de zachte & romige Aged Camemberti. Heerlijk te combineren met de enige echte Mr. & Mrs. Watson’s Vegan Honing. 

 

Ook voor de warme hap

Nu augustus tot een einde komt, is het een kwestie van wachten tot de eerste blaadjes van de boom vallen. Wat is dan lekkerder dan lievelingsgroenten & -broodjes serveren bij een warm fondue. Ook hierin zijn cashewnoten de redding voor de fondue. De Vegan Fondue heeft een stevige smaak die een hint geeft van echte oude kaas. Met wat witte wijn & water is jouw fondueavond compleet!