De 5 September-snacks

De scholen zijn begonnen, de vakantiegangers komen terug en de jas nemen wij voor de zekerheid alvast mee: de september is echt van start gegaan. Daarmee staat de herfst ook alweer voor onze deur. Uit grootmoeders tijd kennen wij wellicht nog de seizoensgroenten, zoals courgette, bloemkool en bosui. Maar ook in een modern jasje verwelkomen wij september smakelijk!

De 5 September-snacks

Studentenflikken

Warme temperaturen hebben we niet echt gehad dit jaar, maar alsnog is de zomer vaak geen match met chocolade. Nu het weer iets koeler wordt staat thuis de waterkoker iets vaker aan. Wat is dan lekkerder dan een heerlijk blok Callebaut-chocolade – ambachtelijk bedekt met de beste noten & rozijnen. Verkrijgbaar in drie verslavende smaken – wit, melk & puur – is dit een heerlijke bite voor bij de thee.

 

Bowland kaas

De Bowland kaas is bijzonder en daardoor een echte eyecatcher voor op de kaasplank. Deze Engelse kaas is gemaakt met appel, kaneel & krenten. Dit maakt het een zoete kaas die heerlijk kan worden afgewisseld met andere kazen.

 

Fondues

De barbecue wordt weer bedekt en de fonduepan komt weer op tafel! We mogen weer heerlijk gaan genieten van de combinatie gesmolten kazen, verse groenten en lekkere broodjes. Ontdek de lekkerste fondue combinaties op onze webshop. Deze worden al in de winkel geraspt, zodat je deze direct kan toevoegen in een pannetje of set.

 

Truffelkaas

Romig van structuur en uitgesproken van smaak – dat is wel onze Truffelkaas. Zwarte truffels uit de Italiaanse bossen van Monti Sibillini worden hierin verwerkt. Door het toevoegen van truffel aan de wrongel wordt de smaak in de gehele kaas opgenomen. Heerlijk om te verwerken in een gerecht of een saus.

 

Port

Wij verwelkomen het zoete ook in de wijnen. Ontdek onze Port in onze eigen wijncollectie. Deze wijnen hebben een uitgesproken smaak. De Cálem Porto wijnen hebben bijvoorbeeld een fruitige smaak die goed samengaat met chocolade desserts, rood vlees of romige kazen. De Port heeft 3 á 4 jaar in eikenhouten vaten gerijpt en is zo rijk aan houttonen.