Lentemuffins uit de oven

6-8 personen 35 minuten

Ontdek de veelzijdigheid van eieren met deze heerlijke lentemuffins uit de oven, gemaakt met de lentemelange kruidenkaas van Boer Slob. Experimenteer met verschillende toevoegingen zoals groenten, kaas of spek en maak ze helemaal naar jouw smaak. Laat verrassen door de eindeloze mogelijkheden met eieren en eggspress yourself!

Lentemuffins uit de oven

Ingrediënten

  • 300 g Lentemelange kruidenkaas geraspt
  • 4 verse eieren
  • 100 ml boeren volle melk
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 handje diepvries doperwtjes, ontdooid
  • 1 paprika, in kleine blokjes gesneden
  • papieren muffinvormpjes

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Bak de ui en de paprika in een koekenpan en laat deze daarna afkoelen.
3. Klop daarna de eieren met een garde luchtig in een kom en voeg de geraspte kaas toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
4. Voeg de ui en paprika met de ontdooide doperwtjes toe aan het eimengsel en roer goed door.
5. Verdeel het eimengsel over de muffinvormpjes en bak het in de oven af voor ongeveer 20 minuten, totdatde muffins goudbruin kleuren. Serveer direct.
Top het af met eventueel wat geraspte kaas voor een ‘eggstra cheesy taste’.