Lentegebakje

4 personen 35 minuten

Wat is er lekkerder dan een lentegebakje van bladerdeeg, geitenkaas en honing? Dit recept is een heerlijke traktatie voor bij de paasborrel of gewoon tussendoor. De smaken zijn fris en lichtzoet, en de combinatie van geitenkaas en honing zorgt voor een verrukkelijke smaaksensatie. Het is een eenvoudig te maken recept dat in een handomdraai op tafel staat.

Lentegebakje

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 200 g Chevre Buche Honing
  • 8 – 10 kleine groene asperges
  • 30 g pijnboompitten
  • 3 el groene pesto
  • 10 zongedroogde tomaten
  • Optioneel: eigeel
  • Optioneel: rucola

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Ontdooi de plakken bladerdeeg. Verdeel de geitenkaas en smeer het iets uit in het midden. Snijd de asperges in kleine stukjes en leg dit op de kaas. Strooi hierover de pijnboompitten en groene pesto.
3. Vouw de plakken met de hoeken naar binnen dicht zodat je een vierkant krijgt. In de oven gaat het iets uitzetten, maar het is belangrijk dat de geitenkaas niet direct met de hitte in aanraking komt. Zo voorkom je dat de geitenkaas te bruin verkleurt.
4. Smeer het bladerdeeg een beetje in met eigeel voor de glans en leg de hapjes op bladerdeeg in de oven. Bak het af voor ongeveer .. minuten totdat het bladerdeeg goudbruin kleurt.
5. Garneer met zongedroogde tomaatjes en eventueel wat rucola.