Banoffee toetje

4 personen 10 minuten

Geniet van een heerlijk en gemakkelijk te maken banoffee toetje! Dit dessert combineert de zoetheid van caramel-hopjes vla en de romigheid van mascarpone met de heerlijke smaak van verse bananen, bastogne en Zuivelhoeve fudge. Een perfecte afsluiting van elke maaltijd!

Banoffee toetje

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 250 g geklopte slagroom
  • 400 ml Zuivelhoeve Bananen vla
  • 400 ml Zuivelhoeve Caramel-hopjes vla
  • 8 Bastogne koeken
  • 2 bananen
  • Extra versiering: bastognekoeken, fudge (in blokjes)

Bereiding:
1. Verkruimel de Bastogne koeken grof en verdeel deze over 4 glaasjes.
2. Meng de mascarpone en de geklopte slagroom met een spatel door elkaar. En verdeel 2/3 van het mengsel over het Bastogne kruim. Snijd de bananen in plakjes en verdeel 1,5 banaan over de slagroom. Houd wat over om het toetje mee te versieren.
3. Verdeel de vla in laagjes over de glaasjes voor een leuke kleurscharkering. Verdeel de overgebleven slagroom over de glaasjes en decoreer met banaan, Bastogne koekjes en in stukjes gesneden fudge.