Het herfstweer heeft haar aankomst al gemaakt. Wat is er dan lekkerder dan een heerlijke kaassoep met zelfgemaakte kaasstengels? Een heerlijke combinatie die binnen 20 minuten op tafel staat.
Inbegrepen kaas:
Kaassoep
1. Snijd de ui in snippers en verwarm de boter in een pan. Zodra de boter bruin kleurt, de uien 10 min. op laag vuur meebakken. Voeg peper toe naar smaak.
2. Maak 750 ml groentebouillon. Roer de bloem door de uien en laat dit 1 min. zachtjes bakken.
3. Voeg al roerende 1/3 van de groentebouillon toe. Blijf roeren tot het geheel glad en gebonden is. Voeg daarna al roerend de resterende bouillon toe. Laat de soep 5 min. zachtjes koken.
4. Voeg de room en de geraspte Boer Mulder Pikant toe en laat dit al roerend langzaam smelten. Strooi ter garnering wat fijngehakte peterselie over de soep.
Kaasstengels
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de bladerdeeg plakjes naast elkaar ontdooien.
2. Maak rechthoeken door 3 x 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar te plakken. Snijd van elke rechthoek 4 lange stroken. Draai de stroken tot spiralen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Meng de olie met de gedroogde tijm en bestrijk de stengels hier dun mee. Bestrooi ze met de Boer Mulder Pikant.
4. Bak de kaasstengels in ca. 20 min. goudbruin en krokant.