Populairste kazen per land

Als Nederlanders zijn wij natuurlijk dol op Goudse kaas. Maar de liefde voor kaas wordt ook in andere landen zo gevormd & gemaakt. Dit zijn alle lievelingskazen per land!

Populairste kazen per land

Engeland

De Blue Stilton? The Bowland? Allebei niet! In Engeland zijn ze groots fan van de Cheddar kaas. Meer dan 50% van alle kazen die in Engeland worden verkocht, zijn Cheddar kazen. Dit is ook niet echt een verassing. De Cheddar is namelijk afkomstig uit Engeland en wordt daar al eeuwenlang gemaakt.

Verenigde Staten

De mozzarella spant in Amerika de kroon als bestverkochte kaas, gevolgd door Cheddar & Parmezaanse kazen. De mozzarella is natuurlijk niet bedoelt als lekker kaasje voor het kaasplateau, maar wordt in Amerika vooral gebruikt als topping op pizza.

Frankrijk

Frankrijk is wel het land der kaasplateaus. Aangezien de gemiddelde Fransman de meeste kaas per jaar eet ter wereld, weet deze als geen ander verschillende kazen te proberen en waarderen. Zonder verassing zijn de 3 bestverkochte kazen ook echte Franse kazen: camemberts & brie worden namelijk het meest gegeten in Frankrijk. Deze worden gevolgd door de Roquefort blauwschimmelkaas en maakt zo de Top 3 kazen een echte Franse “Trois Premiers”.

Griekenland

De Grieken kopen het vaakst… je raadt het niet… Feta kaas! Deze authentieke Griekse kaas staat met stip bovenaan qua verkoopcijfers. Raar is dat niet: veel van origine Griekse recepten zoals Bouyiourdi zijn rijkelijk gevuld met deze lekkere witte kaas.

Spanje

In Spanje kom je overal de schapenkaas Manchego tegen. Deze halfharde Spaanse kaas is in elke winkel te vinden en staat daardoor bovenaan de verkoopcijfers. Deze kaas heeft een licht pikante & zoute smaak en wordt veel op tapasplanken geserveerd.

Zwitserland

De Emmentaler is al erg geliefd in Nederland, maar vooral in Zwitserland is dit een favoriet! Deze kaas heeft een nootachtige toon waardoor deze erg goed is te gebruiken in een heuselijk Zwitsers fondue.

Inbegrepen producten