Hartig paas kaashapje

6-12 30

Een heerlijk hartig kaashapje met Brie de Meaux AOP. Erg lekker bij de paasbrunch of -borrel.

Hartig paas kaashapje

Ingrediënten

  • 9 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 150-200 gr abrikozenjam of vijgen rode port kaasdip
  • 200-250 gr Brie de Meaux AOP
  • 40 gr gebrande pecan- of hazelnoten, gehakt
  • takje verse tijm
  • muffinvorm

1.Verwarm de oven voor op 210 graden. Vet de muffinvorm in. Snijd een plak bladerdeeg in 4 vierkanten. Bedek elke vorm met 3 plakjes en prik hierin gaatjes op de bodem. Plaats 3 minuten in de oven.

2.Verdeel daarna de Brie de Meaux AOP over de 12 vormen en bak in de oven ongeveer 12-15 minuten af totdat het bladerdeeg goudbruin kleurt.

3.Laat het even afkoelen, de kaas kan erg heet zijn. Verdeel hierover de jam, noten en bestrooi met een paar tijmblaadjes.

Enjoy!