Cheesy egg salad

1 15-20

Deze heerlijke salade met Taleggio DOP en parmaham is heerlijk op vele momenten: bij de brunch, als lunch of als voor- of bijgerecht bij het diner.

Cheesy egg salad

Ingrediënten

  • 50-75 gr Taleggio DOP
  • 1 ei
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 75 gr salade Romano
  • 3 plakken parmaham
  • 1/2 stronk witlof
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 el honing
  • 1 tl balsamico

1. Verdeel de salade op een bord. Meng de olijfolie, honing en balsamico en breng op smaak met zout en peper.

2. Snijd de Taleggio kaas in blokjes, verwijderde de buitenste bladeren van de witlof en snijd de bittere binnenkant er samen met het kontje af en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Voeg de witlof aan de salade toe en meng met het olijfoliemengsel

3. Pocheer het ei, verdeel de kaas en tomaatjes over de salade en serveer hierop het gepocheerde ei.

Enjoy!

Nieuwsbrief