Griekse wafels

4 30 minuten

Trakteer jezelf op een heerlijk lenteontbijt met onze hartige Griekse wafels! Gevuld met heerlijke feta, olijven, zongedroogde tomaten en spinazie, zijn deze wafels met mediterrane smaak niet alleen lekker, maar ook super gezond. Een origineel en lekker gerecht voor Pasen!

Griekse wafels

Ingrediënten

  • 100 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 1/2 tl zout
  • 2 verse eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 g zelfrijzend volkoren bakmeel
  • 250 ml boeren volle melk
  • 200 g Feta Dodoni, verkruimeld
  • 2 handjes verse spinazie, kort geblancheerd
  • 3 el zwarte olijven met knoflook, fijngesneden
  • 2 el zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 15 g gedroogde oregano
  • 1 el olijfolie voor warm gebruik
  • peper en zout
  • Voor de garnering: zwarte olijven met knoflook, verse spinazie, zongedroogde tomaatjes, Feta Dodoni
  • Extra benodigdheden: wafelijzer

Bereiding:
1. Klop de boter en het zout met een
mixer luchtig en klop hierna de eieren
en melk door. Zeef het bakmeel boven
een kom en spatel het meel een beetje
bij beetje door het botermengsel.
2. Voeg de feta, spinazie, olijven,
tomaten en oregano aan het mengsel
toe en kneed het tot deeg.
Maak hiervan 6-8 bolletjes.
3. Vet het wafelijzer in met wat olie en
zet deze aan. Leg het deegbolletje in
het midden van het wafelijzer en bak
de wafel in circa 2-3 minuten bruin.
4. Maak de wafels extra feestelijk door
ze te garneren met feta, spinazie,
olijven en zongedroogde tomaatjes.
5. Breng op smaak met peper en zout.