Heks benedict

2 20 minuten

Ben je dol op Eggs Benedict en op zoek naar een nieuwe variant van deze klassieker? Probeer dan dit verrukkelijke recept met toast, Heks’nkaas® Origineel, O’lde Zuivelhoeve kaas en een gepocheerd eitje! De romige Heks’nkaas® en de hartige kaas vormen een heerlijke smaakcombinatie, terwijl het gepocheerde eitje voor een perfecte textuur zorgt. Dit ontbijtje is perfect om de dag goed te beginnen!

Heks benedict

Ingrediënten

  • 150 g Heks’nkaas®Origineel
  • 11=50 g O'lde Zuivelhoeve, in plakken (of Ouwe Toon)
  • 2 verse eieren
  • 2 handjes veldsla
  • 8 kleine tomaatjes, gesneden
  • 2 bagels (om af te bakken)
  • azijn
  • Optioneel: Alfalfa (kiemgroenten)

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de bagels door het midden en leg deze met de binnenkant naar boven in de oven. Toast totdat de bovenkant goudbruin kleurt.
2. Beleg de getoaste broodjes met de O’lde Zuivelhoeve kaas en verdeel hierover eerst de veldsla en dan de tomaatjes en de Heks’nkaas® Origineel.
3. Pocheer het ei en leg deze boven op de Heks’nkaas® Origineel. Garneer met Alfalfa en breng op smaak met peper en zout.

Gepocheerd eitje:
1. Breng een pannetje gevuld met ¾ water aan de kook en voeg een scheut azijn toe. Breek elk ei in een aparte koffiekop of ander klein bakje en houd de dooier heel.
2. Zet het vuur zachter en houd het water net onder het kookpunt. Roer met een lepel of een garde in het water tot er een draaikolk ontstaat.
3. Giet het ei in het midden van de pan met zacht kolkend en kokend water en wacht 3 tot 5 minuten. 3 minuten voor een zacht ei en 5 minuten voor een hard eitje.
4. Haal vervolgens het ei voorzichtig uit het water met een spaan of lepel.