Gevulde varkenshaas met Cremino Erborinato al Tartufo

4 35 minuten

Een perfect pronkstuk op tafel. De Cremino Erborinato al Tartufo is een zachte blauwaderkaas met toevoeging van zwarte truffel, die als vulling van de varkenshaas voor een ware smaaksensatie zorgt! Ook lekker om extra kaas te smelten en als saus bij het gerecht te serveren.

 

Benodigdheden:

  • Ovenschaal

Gevulde varkenshaas met Cremino Erborinato al Tartufo

Ingrediënten

  • 𝐕𝐎𝐎𝐑 𝐃𝐄 𝐕𝐀𝐑𝐊𝐄𝐍𝐒𝐇𝐀𝐀𝐒:
  • 600-800 gram varkenshaas (2 stuks)
  • 150 gram Cremino Erborinato al Tartufo
  • 150 gram ontbijtspek
  • 25 gram roomboter
  • Peper en zout
  • 𝐕𝐎𝐎𝐑 𝐃𝐄 𝐒𝐀𝐔𝐒:
  • 150-200 gram Cremino Erborinato al Tartufo
  • 50 ml droge witte wijn

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kruid de varkenshazen met peper
    en zout. Verhit de boter in de pan en
    bak de varkenshazen goudbruin voor
    ongeveer 5 minuten.
  3. Leg de plakjes ontbijtspek in twee
    porties klaar en haal de varkenshazen
    uit de pan. Maak een snede over de
    lengte van de varkenshaas. Vul de
    inkepingen met de Cremino Erborinato
    al Tartufo en wikkel het spek om de
    varkenshaas heen, met de uiteinden
    aan de onderkant. Zorg ervoor dat de
    kaas goed omwikkeld is.
  4. Leg de varkenshazen omwikkeld
    met spek op een bakpapier in de
    voorverwarmde oven met de kaas
    naar boven. Bak in ongeveer
    15 minuten af.
  5. Verwarm de kaas met de witte wijn
    op laag vuur en serveer op of naast
    de varkenshazen.

Tip: Serveer dit gerecht met haricots verts en in de oven gebakken krieltjes.