Ambachtelijke uiensoep

4 1 uur

Deze ambachtelijke uiensoep is een echte klassieker en valt altijd in de smaak. Voor onze uiensoep gebruiken we de bijzondere kazen: Vacherin Fribourgeois en Le Gruyère AOP. Deze smelten perfect samen en geven een lekkere smaak aan het gerecht.

 

Benodigdheden:

  • Ovenvaste soepkommen

Ambachtelijke uiensoep

Ingrediënten

  • 150 gram Le Gruyère AOP (geraspt)
  • 150 gram Vacherin Fribourgeois (geraspt)
  • 800 gram uien (in halve ringen gesneden)
  • 1 l runderbouillon
  • 50 ml droge witte wijn
  • 50 gram boter
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 el bloem
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 stokbrood

Bereiding:

  1. Fruit de uienringen in de boter
    totdat deze zacht en glazig zijn. Voeg
    daarna de bloem en basterdsuiker toe
    en bak dit mee totdat de uien mooi
    zacht en lichtbruin van kleur zijn.
    Verwarm hierna de oven voor op
    200 graden.
  2. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes
    en voeg deze samen met
    de bouillon toe aan de uien. Kook de
    soep zachtjes voor ongeveer
    15 minuten.
  3. Snijd plakjes van het witte stokbrood
    en rooster deze in de oven
    (2-3 plakjes per persoon).
  4. Schep de soep in 4 kommen en leg
    het getoaste stokbrood op de soep en
    verdeel de geraspte Le Gruyère AOP
    en Vacherin Fribourgeois lekker ruim
    over de kommen.
  5. Gebruik de grillstand van de oven
    om de kaas te gratineren en lichtbruin
    te kleuren voor ongeveer
    5-8 minuten.