Deze ambachtelijke uiensoep is een echte klassieker en valt altijd in de smaak. Voor onze uiensoep gebruiken we de bijzondere kazen: Vacherin Fribourgeois en Le Gruyère AOP. Deze smelten perfect samen en geven een lekkere smaak aan het gerecht.
Benodigdheden:
Ovenvaste soepkommen
Ingrediënten
150 gram Le Gruyère AOP (geraspt)
150 gram Vacherin Fribourgeois (geraspt)
800 gram uien (in halve ringen gesneden)
1 l runderbouillon
50 ml droge witte wijn
50 gram boter
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
1 el bloem
1 tl bruine basterdsuiker
1 stokbrood
Bereiding:
Fruit de uienringen in de boter
totdat deze zacht en glazig zijn. Voeg
daarna de bloem en basterdsuiker toe
en bak dit mee totdat de uien mooi
zacht en lichtbruin van kleur zijn.
Verwarm hierna de oven voor op
200 graden.
Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes
en voeg deze samen met
de bouillon toe aan de uien. Kook de
soep zachtjes voor ongeveer
15 minuten.
Snijd plakjes van het witte stokbrood
en rooster deze in de oven
(2-3 plakjes per persoon).
Schep de soep in 4 kommen en leg
het getoaste stokbrood op de soep en
verdeel de geraspte Le Gruyère AOP
en Vacherin Fribourgeois lekker ruim
over de kommen.
Gebruik de grillstand van de oven
om de kaas te gratineren en lichtbruin
te kleuren voor ongeveer
5-8 minuten.