Gegratineerde broodsneetjes met Vacherin Fribourgeois

4 25

Hartverwarmend wintergerecht om oud brood te verwerken en om te toveren tot een prachtig gerechtje! De sneetjes brood worden ondergedompeld in witte wijn en gegarneerd met Vacherin Fribourgeois AOP en daarna gegratineerd in de oven.

Gegratineerde broodsneetjes met Vacherin Fribourgeois

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 4 el melk
  • 4 el witte wijn
  • 4 tot 6 sneetjes oud boerenbrood
  • 300 g Vacherin Fribourgeois AOP, geraspt
  • 1 eigeel
  • 1 handvol veldsla
  • Peper

1. Verwarm de oven voor. Fruit de uienringen in de olie. Zet opzij.

2. Meng het eigeel met de Vacherin Fribourg AOP. Zet opzij. Meng de melk en wijn in een diepe schotel.

3. Haal de sneetjes brood er snel door. Verdeel de kaas over de sneetjes. Garneer met uienringen. Breng op smaak met peper.

4. Leg de sneetjes brood in een koekenpan of ovenschaal. Laat 10 tot 12 minuten gratineren onder de grill, tot de kaas smelt en er een lichtbruin korstje ontstaat.

5. Verdeel over de borden. Werk af met wat veldsla.

Heerlijk met een frisse groene salade en eventueel wat gedroogde vleeswaren.

Variatietip: Vervang de Vacherin Fribourgeois AOP door Le Gruyère AOP.

Enjoy!