Çilbir (Turkse eieren)

4 25

Een typisch Turks ontbijtrecept van gepocheerde eieren op warme knoflookyoghurt.

 

Çilbir (Turkse eieren)

Ingrediënten

  • 500 gr Zuivelhoeve Boer’n Yoghurt®
  • 4 eieren
  • 50 gr roomboter, ongezouten
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el wittewijnazijn
  • 4 pitabroodjes, afgebakken
  • evt 1 el dille, fijngehakt

1.Roer de knoflook door de Boer’n Yoghurt® en breng op smaak met iets zout.

2.Smelt de boter op laag vuur tot het iets verkleurt, maar niet verbrandt en haal daarna de pan van het vuur. Roer de gerookte-paprikapoeder en chilivlokken hierdoor.

3.Pocheer de eieren en verwarm daarna de knoflookyoghurt in een pan voor ongeveer 5 minuten op laag vuur onder af en toe roeren. Verdeel de yoghurt daarna over een bord of kom met daarop een gepocheerd ei.

4.Schenk hierover de paprika en chiliboter en bestrooi met wat verse dille. Serveer met Turks brood.

Enjoy!